Home / SLOVENSKO / V oblasti Trebišova a Rožňavy hrozia záplavy, meteorológovia však tiež varujú pred hustým snežením

V oblasti Trebišova a Rožňavy hrozia záplavy, meteorológovia však tiež varujú pred hustým snežením

25.1.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu tretieho stupňa pred povodňou z topiaceho sa snehu a dažďa pre oblasť Trebišov – Roňava.

Vzhľadom na existujúce snehové zásoby v povodiach, oteplenie a dážď je podľa meteorológov predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity (PA). Prvý stupeň výstrah pred povodňami platí pre okresy Michalovce a Sobrance.

Meteorológovia varujú aj pred snežením. Spadnúť môže od 20 do 25 centimetrov nového snehu, preto pre okresy Poprad, Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Prešov, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina, Gelnica a Košice a okolie platí druhý stupeň výstrahy.

Pre časť stredného a východného Slovenska vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa pred snežením. Pre viaceré okresy na strednom a východnom Slovensku platí aj výstraha prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi.

Viac k témam: počasie, sneženie, výstrahy, záplavy
Zdroj: Webnoviny.sk – V oblasti Trebišova a Rožňavy hrozia záplavy, meteorológovia však tiež varujú pred hustým snežením © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *