Home / šport / Ostatné športy / Zjazd mužov v Kitzbüheli presunuli, kombinácia dažďa so snehom by bola pre jazdcov nebezpečná

Zjazd mužov v Kitzbüheli presunuli, kombinácia dažďa so snehom by bola pre jazdcov nebezpečná

23.1.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 23. januára 2021, 11:55 

Nepriazeň počasia spôsobila zrušenie na sobotu naplánovaného zjazdu mužov vo Svetovom pohári v rakúskom Kitzbüheli.

V dejisku podujatia totiž počas noci kombinácia dažďa so snehom spôsobila, že najmä dolná časť trate by bo vo vysokých rýchlostiach bola pre jazdcov nebezpečná.

Zjazd sa presúva na nedeľu

Organizátori v spolupráci s predstaviteľmi Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) neskôr rozhodli o presune zjazdu na nedeľu. Vtedy sa mali konať preteky v super G, ktoré napokon posunuli na pondelok.

Bendik sa na trať nedostal ani v piatok

V rovnakom stredisku sa konal zjazd SP aj v piatok, náhradné preteky za švajčiarsky Wengen tiež výrazne ovplyvnili poveternostné podmienky. Bol to však vietor, ktorý umožnil vydať sa na trať len prvej tridsiatke štartového poľa.

Na trať sa tak nedostal jediný Slovák v štartovom poli Martin Bendik, ktorý mal číslo 55. Najlepší čas dosiahol Švajčiar Beat Feuz a pripísal si 100 bodov do hodnotenia SP. V piatok na trati utrpeli nepríjemné pády Švajčiar Urs Kryenbühl a Američan Ryan Cochran-Siegle.

Viac k témam: počasie, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Zjazd mužov v Kitzbüheli presunuli, kombinácia dažďa so snehom by bola pre jazdcov nebezpečná © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *