Home / EKONOMIKA / Vianočné balíčky treba posielať do 20. decembra, na Silvestra budú otvorené len vybrané pošty

Vianočné balíčky treba posielať do 20. decembra, na Silvestra budú otvorené len vybrané pošty

BRATISLAVA 13. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenská pošta počas vianočnej prevádzky spracuje denne 45- až 47-tisíc balíkov a viac ako 3,2 milióna listových zásielok. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Martina Macková, ľudia by preto mali vianočné zásielky posielať v predstihu.

Odporúčame:
Foto: Slovenská pošta vydáva novú známku k Radvanskému jarmoku, je unikátna vďaka tvaru srdca

Aby zásielka prišla do Vianoc, posledný dátum na poslanie pohľadnice, listu alebo balíka druhou triedou je 20. decembra, v prípade prve triedy alebo pri využití expres kuriéra Slovenskej pošty je treba zásielku poslať do 21. decembra. Do krajín Európskej únie je pohľadnica zvyčajne doručená do siedmich pracovných dní, v prípade prvej triedy do piatich pracovných dní.

Slovenská pošta tento rok zaviedla novinku s názvom Moja pohľadnica. Prostredníctvom aplikácie na webe Slovenskej pošty si ľudia môžu vytvoriť pohľadnicu s vlastnou fotkou. Tú treba objednať najneskôr do 19. decembra, aby bola doručená do Vianoc.

Slovenská pošta zároveň informuje, že pošty budú zatvorené 24., 25. a 26. decembra, na Nový rok 1. januára a na sviatok Troch kráľov 6. januára. V posledný deň tohto roka budú otvorené len vybrané pošty, ich zoznam je zverejnený na webovej stránke Slovenskej pošty.

Viac k témam: Slovenská pošta, Vianoce
Zdroj: Webnoviny.sk – Vianočné balíčky treba posielať do 20. decembra, na Silvestra budú otvorené len vybrané pošty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficovej vláde nestačilo ani osem mesiacov k naštartovaniu čerpania nových eurofondov

A to napriek pribúdajúcim výzvam a vyplácaniu zálohových platieb prijímateľom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *