Home / SLOVENSKO / ECO – INVESTMENT: Výroba ide v štandardnom režime. Aj vďaka testovaniu

ECO – INVESTMENT: Výroba ide v štandardnom režime. Aj vďaka testovaniu

22.1.2021 (Webnoviny.sk) – V závodoch patriacich do holdingu ECO – INVESTMENT a.s. pravidelne testujú zamestnancov anitgénovými aj PCR testami s cieľom zabrániť šíreniu vírusu COVID – 19 a chrániť zdravie zamestnancov a ich rodinných  príslušníkov. „Tento postup sa nám osvedčil a budeme v ňom pokračovať až do momentu, kým nebudeme mať zaočkované potrebné množstvo zamestnancov,“ uviedol prezident a predseda predstavenstva ECO – INVESTMENT a.s. Milan Fiľo. „Vzhľadom k týmto opatreniam, sa nám podarilo úspešne udržať všetky naše závody v prevádzke a plniť dodávky podľa potrieb našich zákazníkov,“ dodal Milan Fiľo.

Na Slovensku sú súčasťou holdingu, ktorý má takmer 8 000 zamestnancov, spoločnosti MONDI SCP v Ružomberku, SHP Group a.s. so závodmi v Harmanci a v Slavošovciach, Harmanec – Kuvert, ktorý má výrobné závody v Brezne a na Myjave a tiež jednotka v mäsopriemysle Tauris Group a.s. s výrobou v Rimavskej Sobote a v Košiciach.

„Máme za sebou desať kôl testovania. Robíme ich pravidelne a takisto od vypuknutia pandémie dôsledne dbáme na prísnu hygienu a všetky opatrenia predpísané úradmi. I keď epidemiologická situácia nie je dobrá, nie je natoľko dramatická, aby sme nevedeli pokryť dopyt po našich výrobkoch. Pokračujeme so základnou výrobou papiera a ďalej idú aj všetky naše konvertovacie linky na produkciu papierových výrobkov. Naša skupina má viaceré papierne aj v zahraničí, a to na Balkáne, kde sú zamestnanci tiež pravidelne testovaní,“ priblížil generálny riaditeľ SHP Group a.s. Richard Žigmund.

COVID – 19 testujú aj v najväčšej slovenskej celulózke, ružomberskom závode MONDI SCP. „Zdravie a bezpečnosť našich zamestnancov sú našou najvyššou prioritou. V záujme ich ochrany a s cieľom udržať v prevádzke výrobu a fungovanie nevyhnutných služieb, ktoré poskytujeme pre región, testujeme našich zamestnancov v Mondi SCP pravidelne už niekoľko týždňov. Podľa potreby testujeme antigénovými a PCR testami. Spolupracujeme s certifikovaným súkromným laboratóriom, ktoré vykonáva testy priamo v našom závode. Zamestnanci sú objednaní na presný čas a o výsledku testu sú osobne informovaní prostredníctvom SMS,“ vysvetľuje Ivana Keyzlarová, riaditeľka Ľudských zdrojov v Mondi SCP.

Závody výrobcu Tauris Group, jedného z najväčších producentov mäsa a mäsových výrobkov na Slovensku, vnímajú situáciu okolo nákazy veľmi citlivo, preto sa na ňu zodpovedne pripravili. „Uvedomujeme si zodpovednosť za plynulé zásobovanie Slovenska práve v týchto časoch. Ale zároveň aj riziko, ktoré stojí na našich zamestnancoch a ich zdraví. Zamestnávame viac ako 1600 ľudí, preto ich bezpečnosť a bezpečnosť výroby je v tomto období kľúčová,“ hovorí Richard Duda, generálny riaditeľ Tauris Group. Pravidelné testovanie, ochranné odevy, respirátory, hygienické slučky pred vstupom do výrobnej časti či dezinfekcie rúk a rukavíc sú každodennou súčasťou výroby. „V tomto smere sme netrpeli nedostupnosťou ochranných či dezinfekčných pomôcok. Sprísnené opatrenia vedenie holdingu prijalo už vo februári a platia pre všetkých zamestnancov. Berú ich s veľkým rešpektom najmä z dôvodu, že chápu, v akom odvetví pracujú a že ide o dôležitú prevenciu,“ vysvetľuje Richard Duda.

Okrem rozšírenia prísnych hygienických opatrení z výroby aj na ostatných pracovníkov a dodávateľov prijalo vedenie spoločnosti zásadné kroky s cieľom vylúčiť riziko prerušenia výroby v niektorom zo závodov. „Od marca pracujú výroby v závodoch Tauris a RYBA Košice v dištančných režimoch. Sú rozdelené na tri plne funkčné pracovné celky, ktoré sa vzájomne nestretnú. V prípade karantény jedného z nich sa nenaruší celkový chod a funkčnosť jednotlivých divízií,“ uvádza Richard Duda.

ECO – INVESTMENT a.s.

ECO-INVESTMENT, a.s. je česko-slovenský priemyselno-investičný holding, ktorý pokrýva dlhodobé investície v rámci celej Európy. Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, potravinárstvo a reality. Od jeho založenia je holding prítomný vo viacerých charitatívnych projektoch v oblasti zdravotníctva, vzdelania, kultúry a športu.

Informačný servis

Viac k témam: ECO-INVESTMENT, Koronavírus, PR, testovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – ECO – INVESTMENT: Výroba ide v štandardnom režime. Aj vďaka testovaniu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak by bol Korčok prezidentom, nevymenoval by Gašpara do čela SIS

Pellegrini je toho názoru, že ak Gašpar splnil podmienky pre danú funkciu, mal by byť vymenovaný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *