Home / šport / Hokej / Šatan začal rokovania s IIHF, Slovensko chce pomôcť a pre majstrovstvá sveta je to správne miesto

Šatan začal rokovania s IIHF, Slovensko chce pomôcť a pre majstrovstvá sveta je to správne miesto

22.1.2021 (Webnoviny.sk) – Bratislava by mohla byť dejiskom jednej zo základných skupín majstrovstiev sveta v hokeji. Slovenský zväz ľadového hokeja rozbehol rokovania s Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF). Okrem Slovenska je v hre aj Dánsko. Do úvahy prichádza aj možnosť, že celý šampionát odohrajú v lotyšskej Rige.

Pôvodne sa majstrovstvá sveta mali hrať aj v Minsku, ale Rada IIHF Bielorusom odobrala právo usporiadať šampionát na základe nestabilnej politickej situácie v krajine a perzekúciách v súvislosti s demonštráciami po znovuzvolení Alexandra Lukašenka za prezidenta.

Zatiaľ nič nie je isté

Vedenie SZĽH na čele s prezidentom Miroslavom Šatanom sa spojilo s čelnými predstaviteľmi IIHF v utorok podvečer.

„Dohodli sme sa, že do piatka tohto týždňa dáme dohromady dokumentáciu a rozpočet k prípadnej participácii na organizácii svetového šampionátu 2021. Radi by sme zdôraznili, že zatiaľ nie je nič isté. Rozhodovať bude Rada IIHF,“ vysvetlil Miroslav Šatan v tlačovej správe webu HockeySlovakia.sk.

Majú podporu vlády

„Chceli sme ukázať hokejovému svetu, že vieme a chceme pomôcť v krízovej situácii. Urobíme všetko pre to, aby sme Radu IIHF presvedčili, že Slovensko je to správne miesto na organizáciu svetového šampionátu. Máme za sebou už aj niekoľko debát s predstaviteľmi vlády, ktorí nám vyjadrili podporu,“ uzavrel Miroslav Šatan.

Začiatok majstrovstiev sveta 2021 je na programe v piatok 21. mája, finále sa uskutoční v nedeľu 6. júna. Slovensko sa v A-skupine predstaví s Ruskom, Českom, Švédskom, Švajčiarskom, Dánskom, Veľkou Britániou a Bieloruskom.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji
Zdroj: Webnoviny.sk – Šatan začal rokovania s IIHF, Slovensko chce pomôcť a pre majstrovstvá sveta je to správne miesto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obranca Šimon Nemec strelil v derby svoj tretí gól v NHL (video)

Dvadsaťročný obranca odohral svoj 43. zápas v aktuálnej sezóne NHL, na konte má okrem troch presných zásahov aj 14 asistencií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *