Home / SLOVENSKO / Pomáhali ste pri plošnom testovaní? Odmena vás neoberie o nárok na pandemický rodičovský príspevok

Pomáhali ste pri plošnom testovaní? Odmena vás neoberie o nárok na pandemický rodičovský príspevok

20.1.2021 (Webnoviny.sk) – Odmena za činnosť vykonávanú pri plošnom testovaní nebude dôvodom na zánik nároku na pandemický rodičovský príspevok. V stredu o tom rozhodla vláda.

Viac o téme: Koronavírus

Ak sa rodič ako poberateľ tejto dávky zapojí do plošného testovania a dostane za to odmenu, nestratí tak nárok na pandemický rodičovský príspevok.

Výnimku využije asi 250 poberateľov

Ministerstvo práce a sociálnych vecí odhaduje, že túto možnosť využije približne 250 zo súčasných 8,6-tisíca poberateľov pandemického rodičovského príspevku.

„Zabezpečí sa tým, aby oprávneným osobám, ktoré poberajú tzv. pandemický rodičovský príspevok, naň nezanikol nárok v prípade, že sa budú podieľať na realizovaní opatrení súvisiacich s riešením krízovej situácie,“ uviedlo ministerstvo práce.

Pandemický rodičovský príspevok

Tzv. pandemický rodičovský príspevok štát v čase koronakrízy poskytuje tým rodičom, ktorým by inak na túto dávku zanikol nárok. Ide o prípady, keď dieťa počas súčasnej krízovej situácie dovŕšilo tri roky alebo šesť rokov, ak ide o dieťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom.

Na rozdiel od štandardného rodičovského príspevku pri pandemickom rodičovskom príspevku rodič nesmie mať príjem zo zamestnania, z podnikania alebo nárok na dávky sociálneho poistenia, prípadne na dôchodok z druhého alebo tretieho penzijného piliera. Výnimkou však po novom bude odmena za činnosť pri plošnom testovaní.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, koronakríza, Koronavírus, rodičovský príspevok
Zdroj: Webnoviny.sk – Pomáhali ste pri plošnom testovaní? Odmena vás neoberie o nárok na pandemický rodičovský príspevok © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko zvoláva mimoriadny výbor, chce riešiť aroganciu prezidenta finančnej správy Kissa (video)

Podľa poslankyne Dariny Luščíkovej (PS) je pre prezidenta finančnej správy odmietnutie pozvania prísť na finančný výbor premárnená príležitosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *