Home / EKONOMIKA / Spoločnosť FedEx plánuje ušetriť stovky miliónov eur, v Európe prepustí tisíce ľudí

Spoločnosť FedEx plánuje ušetriť stovky miliónov eur, v Európe prepustí tisíce ľudí

20.1.2021 (Webnoviny.sk) – Americká zásielková spoločnosť FedEx plánuje zrušiť v Európe do 6 300 pracovných miest v rámci ukončenia procesu spájania svojho podnikania s holandskou firmou TNT Express, ktorú kúpila v roku 2016.

Spoločnosť FedEx vo vyhlásení uviedla, že redukcia počtu pracovných pozícií sa uskutoční v priebehu 18 mesiacov a bude zahŕňať miesta v rámci expresného doručovania a kancelárske pozície v TNT Express na európskom kontinente.

Ročne ušetria milióny

Podľa spoločnosti FedEx odstupné pre 5 500 až 6 300 prepustených pracovníkov bude pre ňu do roku 2023 predstavovať výdavky v celkovej sume 300 miliónov až 575 miliónov dolárov. Zníženie počtu pracovných miest však firme od roku 2024 ušetrí ročne 275 miliónov až 350 miliónov dolárov ročne.

Šéfka expresného doručovania FedExu v Európe Karen Reddingtonová vo vyhlásení uviedla, že redukcia počtu zamestnancov je nevyhnutná, aby sa firma stala konkurenčnejšou na meniacom sa trhu. K 31. máju minulého roka mal FedEx celosvetovo zhruba 245-tisíc pracovníkov, vrátane približne 43-tisíc pracovníkov TNT Express.

UPS s kúpou neuspel

FedEx zaplatil 4,8 miliardy dolárov, aby kúpil TNT a rozšíril prítomnosť v Európe, kde konkuruje takým firmám, ako je nemecká firma DHL. Spoločnosti FedEx sa firmu TNT podarilo kúpiť po tom, ako sa o to neúspešne pokúšal jej americký konkurent United Parcel Service (UPS).

Európski regulátori v roku 2013 zablokovali snahu firmy United Parcel Service prevziať TNT s odôvodnením, že kombinácia UPS-TNT by v niektorých oblastiach nečelila dostatočnej konkurencii a viedla by k vyšším cenám.

Viac k témam: DHL Parcel Europe, FedEx, hromadné prepúšťanie, TNT, UPS
Zdroj: Webnoviny.sk – Spoločnosť FedEx plánuje ušetriť stovky miliónov eur, v Európe prepustí tisíce ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *