Home / Aktuálne správy / Premiér Igor Matovič na otázky neodpovedá…

Premiér Igor Matovič na otázky neodpovedá…

Dňa 8. januára 2021 náš Denník Politika uverejnil článok pod názvom, “ĽUDÍ “liečia” neúčinným LIEKOM.

Chceli sme dať premiérovi Igorovi Matovičovi priestor, aby sa k článku vyjadril a zaslali sme otázky na e-mailové adresy pána premiéra ako aj na mediálne oddelenie úradu vlády dňa 10.1.2021 so žiadosťou o vyjadrenie a zaslanie vyjadrenia do piatku 15.1.2021. A to ani v žiadanej lehote do 5 dní, aj keď štandardne v novinárskej praxi požadujeme odpovede do 2 dní. Uvedomujeme si, aké zložité obdobie naša krajina prežíva, no odpovede na zásadné otázky týkajúce sa života a zdravia občanov našej krajiny, by mali byť občanom aj voličom zodpovedané.

Vyzývame týmto odbornú verejnosť, aby nám na dané otázky zaslali odpovede na adresu redakcie: redakcia@dennikpolitika.sk, ktoré tak ako je o našom denníku známe, uverejníme bez cenzúry.

E-mail: Otázky na premiéra Igora Matoviča:

Vážený p. premiér Igor Matovič. Z vašej prezentácie v médiách a na Vašom facebooku Vás vnímam ako človeka, ktorému záleží na životoch a zdraví našich občanov. Chcem Vám ponúknuť priestor priamo odpovedať na otázky na základe ktorých spracujem článok venovaný liečbe pacientov s COVID-19. Prosím Vás o odpoveď na nasledovné otázky:

  1. Viete o tom, že  existuje mnoho účinnejšia liečba pomocou invermectin na liečenie ľudí s ochorením SARS-CoV2 (COVID-19), ktorý podľa dostupných štúdií mohol a môže zachrániť mnoho životov?
  2. Ak viete o tomto lieku, čo bráni tomu, aby sa zaviedol do postupov liečby aj u nás? 
  3. Ak neviete o tomto lieku, ako je možné, že konzílium odborníkov takúto vážnu možnosť zachraňovať životy nenašlo? Dôverujete im nadaľej?
  4. Vyvodíte zodpovednosť keď zistíte, že takáto možnosť existuje a pritom ju nepoužívame a obetujeme zbytočne mnoho životov?
  5. Kto bude alebo je za tento stav zvolenej nízko úspešnej liečby zodpovedný?
  6. Viete o tom, že súčasná liečba Remdezivir je aj rádovo drahšia čím dochádza k plytvaniu financií našej krajiny a teda všetkých občanov? 
  7. Ak bráni takémuto účinnému lieku v používaní legislatíva, (EU už schválila liečbu v zrýchlenom režime), nezaslúži si prioritný režim schválenia a dovozu tento liek aj u nás? 

Pripájam link na článok, rozhovor s MUDr. Jurajom Mesíkom “ĽUDÍ “liečia” neúčinným LIEKOM. TISÍCE MŔTVYCH. Kto je zodpovedný ?” so spomínanou problematikou kde sú uvedené aj relevantné odkazy na štúdie potvrdzujúce korektnosť tvrdení a adekvátnosť vyššie uvedených otázok.

ĽUDÍ “liečia” neúčinným LIEKOM. TISÍCE MŔTVYCH. Kto je zodpovedný ?

Zároveň mám pár otázok ohľadom očkovania. Ako prezentujete Vy aj vláda SR, spoliehate sa na vakcináciu obyvateľstva, kde ešte nieje jasné aké budú výsledky a nakoľko budú korelovať s očakávaniami.

  1. Už dnes nejeden člen Pandemickej komisie či vlády SR verejne prezentujú, že “vakcinácia je návrat do slobody ako predtým”. Samotný výrobca však uvádza, že zaočkovaní ľudia napriek zvýšenej imunite na COVID-19 budú ďalej vírus šíriť, a teda mali by rúška nosiť naďalej aj oni, minimálne do času, pokiaľ nebude dostatočná zaočkovanosť obyvateľstva. Považujete takéto tvrdenia teda za správne?  
  2. Vakcína sa nemá podávať ľuďom, ktorí prekonali COVID-19 ešte nasledujúce 3 mesiace. Čo nastane ak podajú vakcínu človeku, ktorý prekonal ochorenie bez príznakov?
  3. Nebolo by lepšie pred vakcináciou vykonať krvné testy na protilátky na COVID-19 namiesto antigénových, ktoré prekonané ochorenie neodhalia a takých ľudí, ktorý prekonali ochorenie bez príznakov neočkovať?
  4. Rozpráva sa o tom, že očkovanie musí byť aplikované viac krát. Zabezpečí sa to, aby každý zaočkovaný bol opätovne preočkovaný rovnakou vakcínou od rovnakého výrobcu?
  5. Je bezpečné pre ľudí preočkovanie inou vakcínou ako predošlou?

Prosím odpovede na uvedené otázky zaslať do 15.1.2021 odpoveďou na môj e-mail za čo Vám vopred ďakujem.

Prajem pekný a úspešný deň,

Zoey Klusová

 

 

 

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *