Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Volkswagen otestoval viac ako deväťtisíc ľudí, pozitívnych nebolo ani jedno percento

Volkswagen otestoval viac ako deväťtisíc ľudí, pozitívnych nebolo ani jedno percento

12.1.2021 (Webnoviny.sk) – Možnosť dobrovoľne sa otestovať na ochorenie COVID-19 využilo v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia v pondelok vyše 9 500 osôb. Pozitívne testovaných bolo približne 0,66 percenta z nich. Ako ďalej pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa automobilky Lucia Kovarovič Makayová, v tejto súvislosti fabrika neeviduje negatívne dopady na výrobu.

Spoločnosť je v prípade potreby pripravená testovať zamestnancov opakovane. Rozhodujúca je podľa Makayovej dostupnosť antigénových testov. „V tomto smere by sme privítali väčšiu flexibilitu a podporu zo strany úradov. Zároveň by nám pomohli jasnejšie a skoršie poskytnuté usmernenia a rámce k jednotlivým plánovaným testovaniam,“ dodala hovorkyňa.

Viac o téme: Koronavírus

Volkswagen Slovakia je pilierom slovenského exportu, jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine a spolu so svojimi zamestnancami aj najväčším prispievateľom do verejných rozpočtov. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už viac ako 4,5 miliardy eur. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Viac k témam: antigénové testy, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Volkswagen otestoval viac ako deväťtisíc ľudí, pozitívnych nebolo ani jedno percento © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *