Home / SVET / Vysoko postavený úradník rezignoval po dovolenke na Kanárskych ostrovoch uprostred pandémie

Vysoko postavený úradník rezignoval po dovolenke na Kanárskych ostrovoch uprostred pandémie

6.1.2021 (Webnoviny.sk) – Popredný švédsky úradník, ktorý sa rozhodol stráviť nedávne vianočné sviatky na španielskych Kanárskych ostrovoch, v stredu rezignoval.

Dan Eliasson sa vo švédskych médiách pred niekoľkými dňami ocitol pod „paľbou kritiky“, keďže úrad civilnej ochrany obyvateľstva v krízových situáciách, ktorému šéfuje, ešte začiatkom decembra vyzval Švédov, aby sa vyhýbali cestovaniu.

Oslava Vianoc s rodinou

Eliassona napriek tomu odfotili na letisku v Las Palmas na ostrove Gran Canaria. Pôvodne trval na tom, že cestoval nevyhnutne „z rodinných dôvodov“.

Pre švédske médiá poznamenal, že počas pandémie sa musel vzdať mnohých výletov a cestu považoval za nevyhnutnú, pretože na Kanárskych ostrovoch žije jeho dcéra.

„Oslavoval som Vianoce s ňou a mojou rodinou,“ povedal pre denník Expressen a dodal, že počas pobytu na Kanárskych ostrovoch na diaľku pracoval.

Stretnutie s ministrom Dambergom

Eliasson sa v utorok stretol s ministrom vnútra Mikaelom Dambergom, aby s ním diskutoval o možnosti pokračovať vo funkcii šéfa spomenutého úradu.

Na stretnutí však pochopil, že vzhľadom na reakcie, ktoré jeho cesta vyvolala, to bude veľmi ťažké. „V stredu preto Dan Eliasson požiadal o preloženie z funkcie,“ uviedol úrad.

Vo Švédsku dosiaľ potvrdili viac ako 469-tisíc prípadov koronavírusu a takmer 9-tisíc súvisiacich úmrtí, čo je omnoho viac ako v susedných škandinávskych štátoch.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, rezignácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Vysoko postavený úradník rezignoval po dovolenke na Kanárskych ostrovoch uprostred pandémie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *