Home / SLOVENSKO / Situácia v Nitre je vážna, ľudia na sociálnych sieťach počty mŕtvych zľahčujú

Situácia v Nitre je vážna, ľudia na sociálnych sieťach počty mŕtvych zľahčujú

5.1.2021 (Webnoviny.sk) – Polícia vo svojom profile Hoaxy a podvody – Polícia SR upozorňuje na dezinformácie o situácii šírenia sa koronavírusu v Nitre. V tejto súvislosti zdôrazňuje, že situácia v Nitre je mimoriadne vážna. Nápor pacientov nemocnica v Nitre nezvláda a preváža ich tak aj do iných krajov. Polícia od utorka 5. januára sprísnila aj kontroly dodržiavania prijatých opatrení.

Vyššie počty úmrtí vo vianočnom čase v porovnaní s rokmi predtým hlásia aj pohrebné služby. Mesto Nitra z tohto dôvodu pre nedostatok boxov pre zosnulých muselo k jednému z cintorínov pristaviť prenajatý chladiaci príves. Jedna z používateliek sociálnej siete, pani Alena, na ktorú upozorňuje polícia vo svojom statuse, chce „vidieť, ako doň vkladajú telá zosnulých“. Spochybňuje tak pravdivosť a celkovú závažnosť aktuálnej situácie.

Viac o téme: Koronavírus

Polícia v tejto súvislosti pripomína, že Fakultná nemocnica v Nitre súrne potrebuje dobrovoľníkov, a to aj na pomocné sanitárske práce. „Ak pani Alena neverí na koronavírus, tu je pre ňu ponuka ako stvorená,“ uviedla polícia.

Viac k témam: dezinformácie, hoax, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Situácia v Nitre je vážna, ľudia na sociálnych sieťach počty mŕtvych zľahčujú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ministerstvo vnútra aktuálne eviduje 1 543 výhražných správ, prípad kybernetického útoku naďalej vyšetruje NAKA

Páchateľovi za takýto skutok hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.

Jeden komentár

  1. Corona je 2.kôň apokalypsi po 11.septembri…Globalčíci odštartujú 3.kóna v 2023= HLADOMOR…A okolo 2025 až 2027,iste do roku 2032( koniec Precesneho roku) to bude Armageddon/ WW3 a depopulacia sveta…V roku 2033 tu bude už Novus Ordo Seclorum, tak píšu po celom Západe no nie Globalčíci…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *