Home / šport / Ostatné športy / Fantastická Vlhová ovládla prvé kolo obrovského slalomu v rakúskom Semmeringu

Fantastická Vlhová ovládla prvé kolo obrovského slalomu v rakúskom Semmeringu

28.12.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová je líderka v prvom kole obrovského slalomu v rakúskom Semmeringu, ktorým po Vianociach pokračuje Svetový pohár žien v zjazdovom lyžovaní. Vlhová vedie s náskokom 22 stotín pred Taliankou Martou Bassinovou a 35 stotín pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou.

Američanka Mikaela Shiffrinová je štvrtá s mankom 59 stotín sekundy a Švédka Sara Hectorová piata (+0,74). Všetky ostatné súperky už zaostali za 25-ročnou Slovenkou o viac než jednu sekundu. Prvé kolo ešte pokračuje pretekárkami so štartovnými číslami od 30 vyššie. Druhé kolo s tridsiatkou najlepších príde na rad o 13.00 h.

Plynulá jazda

Líderka Svetového pohára Vlhová odštartovala s číslom 5 na hrudi a predviedla plynulú aktívnu jazdu, v ktorej nechýbal risk, ale neboli chyby. Napriek tomu ambiciózna Liptáčka našla vo svojej jazde rezervy.

Vlhová práve v Semmeringu pred dvoma rokmi vyhrala svoje prvé preteky v obrovskom slalome v kariére a dodnes na ne spomína ako na jedny z najpamätnejších. Odvtedy v najtechnickejšej disciplíne triumfovala štyrikrát vo Svetovom pohári a aj na majstrovstvách sveta v Aare.

V závere potrebovala zariskovať

„Môj pocit v cieli nebol úplne najlepší. Zo začiatku to bolo dobré, ale v strednej časti som išla lyžami viac napriamo a bola som pod bránou. Trochu mi trvalo, kým som sa dostala späť do rytmu. S trénerom sme sa pri prehliadke trate zhodli, že v závere potrebujem riskovať a aj som tak spravila. Tam som vyhrala prvé kolo,“ uviedla Petra Vlhová pre RTVS.

Na otázku, či nemohla byť rýchlejšia v úvodnej časti trate, kde za najlepšími trochu zaostávala, odpovedala: „Možno som mohla byť rýchlejšia, ale ja sa všeobecne ťažšie rozbieham. Je pre mňa ťažké začať a byť hneď rýchla.“

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Fantastická Vlhová ovládla prvé kolo obrovského slalomu v rakúskom Semmeringu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *