Home / SLOVENSKO / Rajtár podal trestné oznámenie pre podozrivé prevody bytov medzi Kočnerovými spoločnosťami

Rajtár podal trestné oznámenie pre podozrivé prevody bytov medzi Kočnerovými spoločnosťami

BRATISLAVA 11. decembra (WebNoviny.sk) – Poslanec Národnej rady SR Jozef Rajtár (SaS) v pondelok predpoludním podal na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie v súvislosti s prevodmi desiatich bytov na Námestí slobody v Bratislave.

„Z uvedeného je preukázané, že kúpna zmluva bola uzavretá medzi predávajúcim, ktorého spoločníkom bol Marián Kočner a kupujúcim, ktorého spoločníkom bol Marián Kočner,“ píše sa v trestnom oznámení, ktoré hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková poskytla agentúre SITA.

Figuruje na oboch stranách predaja

Podľa trestného oznámenia Kočner figuroval v spoločnostiach, ktoré byty predávali a aj v tých, ktoré ich kupovali. Rajtár v oznámení pripomína, že kúpna cena za štyri byty bola 2 750 000 eur vrátane DPH a za šesť bytov 150 000 eur vrátane DPH.

Odporúčame:
Rajtár: Odchod Kaliňáka je nevyhnutný na to, aby sa Slovensko stalo právnym štátom

„Oznamovateľ má za to, že kúpna cena 2 750 000 eur a 150 000 eur nie sú bežnou cenou pri prevode vlastníckeho práva k desiatim luxusným bytom a súvisiacich práv. Následkom porušenia citovaných ustanovení došlo k účelovému zníženiu, prípadne zvýšeniu tržieb spoločností, čo má súvis aj s výškou zákonom určenej dane z príjmov,“ píše sa v trestnom oznámení.

Trestný čin podvodu

Opozičný poslanec národnej rady má podozrenie, že v tomto prípade došlo k spáchaniu trestných činov podvodu, subvenčného podvodu a poškodzovania finančných záujmov EÚ.

Rajtár v trestnom oznámení pripomína, že Kočner sa už v minulosti dopustil trestného činu s podobnými znakmi aj v medializovanom prípade „17 bytov za jedno euro“.

Viac k témam: byty, Jozef Rajtár, Marián Kočner
Zdroj: Webnoviny.sk – Rajtár podal trestné oznámenie pre podozrivé prevody bytov medzi Kočnerovými spoločnosťami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Objavte čaro Mara Campingu pri brehu Liptovskej Mary už toto leto

Hľadáte ideálne miesto na letnú dovolenku pri vode na Slovensku? Mara Camping v Liptovskom Trnovci je pre vás tou správnou voľbou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *