Home / SVET / Na Severnom Kaukaze došlo k teroristickému útoku pred miestnym úradom ruskej Federálnej bezpečnostnej služby

Na Severnom Kaukaze došlo k teroristickému útoku pred miestnym úradom ruskej Federálnej bezpečnostnej služby

11.12.2020 (Webnoviny.sk) – Najmenej šiesti ruskí policajti utrpeli v piatok zranenia na Severnom Kaukaze, keď sa pri miestnom úrade ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) odpálil samovražedný útočník.

Ruská tlačová agentúra Interfax uviedla, že pred budovou FSB v meste Učkeken v Karačajevsko-čerkeskej republike najprv skoro ráno explodovalo výbušné zariadenie, ale nikto nebol zranený. Keď sa na mieste explózie zhromaždili policajti, aby ho preskúmali, prišiel k ním samovražedný útočník, ktorý sa odpálil a pri výbuchu zahynul.

V Čečensku, Karačajevsko-Čerkesku a v ďalších regiónoch nepokojného Severného Kaukazu podnikajú bombové a iné útoky islamskí militanti, z ktorých časť prisahala vernosť teroristickej organizácii Islamský štát.

Viac k témam: explózia, Federálna bezpečnostná služba, islamskí militanti, ruská polícia, teroristický útok, zranení
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Severnom Kaukaze došlo k teroristickému útoku pred miestnym úradom ruskej Federálnej bezpečnostnej služby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *