Home / šport / Futbal / Ondrej Duda si dal gólový darček, Bayern iba remizoval s Lipskom

Ondrej Duda si dal gólový darček, Bayern iba remizoval s Lipskom

6.12.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenský futbalista Ondrej Duda si dal gólový darček k sobotňajším 26. narodeninám. V zápase 10. kola I. bundesligy 1. FC Kolín nad Rýnom – VfL Wolfsburg reprezentačný útočník či stredopoliar v 43. min strelil gól domáceho tímu na 2:1.

Zápas sa napokon skončil remízou 2:2.  Líder I. bundesligy Bayern Mníchov v šlágri kola doma len remizoval s druhým tímom tabuľky RB Lipsko 3:3. Odstup zostal dvojbodový.

Duda mužom zápasu

Duda, ktorý nastúpil v útoku, sa dostal aj do hlasovania fanúšikov Kolína o muža zápasu. Vo virtuálnom súboji však neuspel so strelcom prvého gólu Janom Thielmannom. Osemnásťročný nemecký mladík dostal 45% hlasov, kým Duda 26%. Tretím do partie v hlasovaní bol brankár Timo Horn s 29% hlasov.

Samozrejme, že ma teší gól v deň mojich narodenín. Bol by som však radšej, keby znamenal tri a nielen jeden bod. Na druhej strane máme zo zápasov s Dortmundom a Wolfsburgom štyri body a to je dobré. Ak by sme však dnes prehrali, znegovali by sme triumf v Dortmunde,“ vyhlásil Ondrej Duda na webe 1. FC Kolín nad Rýnom.

Musia sa ďalej zlepšovať

Duda odohral celý zápas a tvrdí, že prvý polčas bol v podaní jeho tímu lepší ako druhý. „Po zmene strán sme príliš skoro dostali vyrovnávajúci gól a to nás trochu zrazilo. Potom sme mali nejaké protiútoky, ale nič sme z nich nedosiahli. Celkovo sme mali na ihrisku veľmi mladých hráčov, ja som bol ako 26-ročný jeden z najstarších. Mladosť v našom tíme ukázala svoj potenciál, ale musíme sa ďalej zlepšovať,“ zhodnotil Duda.

Kolínčanom patrí po 10 kolách nemeckej najvyššej súťaže až 15. priečka so ziskom 7 bodov za 1 víťazstvo a 4 remízy. V zostávajúcom priebehu sezóny musia výrazne pridať, aby sa vyhli komplikáciám spojeným s možným zostupom do II. ligy. Aktuálne figurujú tesne nad zostupovým pásmom, pod sebou majú už len Bielefeld, Mainz a posledné Schalke 04. „Najbližší víkend chceme zvíťaziť v Mainzi,“ dodal Duda.

Viac k témam: I. bundesliga
Zdroj: Webnoviny.sk – Ondrej Duda si dal gólový darček, Bayern iba remizoval s Lipskom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vladimír Weiss starší by rád pokračoval ako kouč Slovana, pozitívne sa vyjadril aj šéf klubu

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík mladší povedal, že si nevie predstaviť iného trénera na lavičke klubu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *