Home / SLOVENSKO / Oslavy Silvestra bez ohňostroja. Bratislava nechce, aby tisíce eur skončili vo vzduchu

Oslavy Silvestra bez ohňostroja. Bratislava nechce, aby tisíce eur skončili vo vzduchu

27.11.2020 (Webnoviny.sk) – Oslavy Silvestra v hlavnom meste bude tento rok bez ohňostroja, informuje hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Tisíce eur by skončili vo vzduchu

„Aj keď nevieme, aké budú platiť odporúčania a opatrenia počas silvestrovskej noci, uvedomujeme si, že riziko prenosu vírusu pri počte ľudí, ktorí zvyknú do centra mesta na Silvestra chodiť, by bolo za každých okolností veľmi veľké,“ uviedla hovorkyňa a dodala, že preto novoročný ohňostroj tento rok v Bratislave nebude.

„Uskromniť sa a odrieknuť si niečo, sa v tomto roku stalo súčasťou našich životov. Sledovať preto tisíce eur, ktoré skončia vo vzduchu, nepovažujeme za správne aj vzhľadom na mestský rozpočet, ktorý sme museli výrazne zredukovať,“ doplnila.

Online otvorenie Bratislavských Vianoc

Otvorenie Bratislavských Vianoc môžu obyvatelia sledovať prostredníctvom online livestreamu na viacerých miestach v uliciach mesta, ktorými ich prevedie primátor Matúš Vallo v prvú adventnú nedeľu 29. novembra.

„Prezradí aj podrobnosti o vianočnom programe, ktorý sme pre ľudí pripravili v nasledujúce dni, či už v online formáte, ale aj na rozličných miestach Bratislavy, a ktorý bude aspoň sčasti náhradou tradičných vianočných trhov,“ doplnila hovorkyňa a dodala, že mesto v uliciach pripravuje viaceré svetelné inštalácie, ktoré rozžiaria Bratislavu počas sviatočného obdobia.

„Pri Primaciálnom paláci to bude napríklad inštalácia Snowman, pri Lekárni Salvator dielo Dojčiaca či Christmas Bubbles v blízkosti Mirbachovho paláca,“ uzavrela.

Viac k témam: Bratislavské Vianoce, ohňostroj, Silvester
Zdroj: Webnoviny.sk – Oslavy Silvestra bez ohňostroja. Bratislava nechce, aby tisíce eur skončili vo vzduchu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *