Home / šport / Futbal / Pápež František s láskou spomína na Maradonu, modlil sa za neho celý mesiac

Pápež František s láskou spomína na Maradonu, modlil sa za neho celý mesiac

26.11.2020 (Webnoviny.sk) – Pápež František si spomenul na Diega Maradonu vo svojich modlitbách po tom, čo sa v stredu dozvedel o smrti futbalovej legendy. Svätý otec pochádzajúci z Argentíny sa modlil za svojho krajana už od chvíle, keď sa dozvedel o jeho zdravotných komplikáciách pred necelým mesiacom.

Futbalistu si pripomenuli aj Vatikánske správy

Hovorca Vatikánu Matteo Bruni v tejto súvislosti uviedol: „Pápež s láskou spomína na časy, keď sa mali možnosť stretnúť. Futbalovú legendu si váži a pripomína si ju v modlitbe.“

Aj Vatikánske správy si vo štvrtok pripomenuli jedného z najlepších futbalistov histórie. Venovali mu niekoľko minút a označili ho za futbalového básnika, hráča s mimoriadnymi schopnosťami, ale aj krehkého človeka. Ani vo Vatikáne nezabudli dodať, že Maradonov život bol v istom okamihu ponorený do „drogového moru„.

Viaceré spoločné stretnutia

Pápež, ktorý je vášnivým fanúšikom najmä argentínskeho tímu San Lorenzo, sa stretol s Maradonom vo Vatikáne v roku 2014 počas špeciálnej audiencie v súvislosti s charitatívnym zápasovým futbalom. Pri tejto príležitosti odovzdal Maradona pontifikovi futbalový dres s číslom 10 a menom „Francisco“ a vlastným podpisom.

Obaja sa stretli znova v roku 2015. František nebol vo svojej vlasti od roku 2013, keď odletel z Buenos Aires do Ríma na konkláve a to ho zvolilo za nového pápeža.

Viac k témam: úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František s láskou spomína na Maradonu, modlil sa za neho celý mesiac © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *