Home / šport / Futbal / Ďuriš bude na víťazný gól proti Severným Írom dlho spomínať. Bolo to o bojovnosti, vraví

Ďuriš bude na víťazný gól proti Severným Írom dlho spomínať. Bolo to o bojovnosti, vraví

13.11.2020 (Webnoviny.sk) – Tri strely na bránku súpera premenili slovenskí futbalisti v severoírskom Belfaste na dva góly. A rozhodujúci úder zasadili húževnatému súperovi v druhom predĺžení v čase, keď sa už hráči oboch tímov v hlavách pripravovali na penaltový rozstrel.

Michal Ďuriš v 110. min ukázal útočný inštinkt. Aj s pomocou obrancu domácich Jonnyho Evansa sa uvoľnil, vnikol do šestnástky a strelou k bližšej žrdi prekvapil brankára Baileyho Peacocka-Farrella.

Emócie boli neskutočné

Tridsaťdvaročný Ďuriš skóroval aj pred dvoma mesiacmi v zápase Ligy národov v Izraeli (1:1), ale tentoraz mal jeho gól postupovú cenu, Slováci nebudú chýbať medzi 24 účastníkmi ME v roku 2021.

„Dostal som loptu, myslím si, že od Ďura Kucku, a snažil som sa trafiť bránku. Som veľmi rád, že to tam padlo. Čo sa týka reprezentácie, jeden z mojich dôležitých gólov. Budem na to celý život spomínať,“ komentoval Michal Ďuriš pre RTVS.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Finále baráže o postup na ME vo futbale 2020: Severné Írsko – Slovensko (fotografie)

Futbalista cyperskej Omonie Nikózia priblížil aj oslavnú atmosféru, ktorú ponúkla slovenská šatňa po postupe na „Európu“. „Emócie sú neskutočné, v kabíne strieľame šampanské a oslavujeme. Po štyroch rokoch budeme naspäť na Eure, ktoré som už zažil vo Francúzsku. Veľa sa toho vo mne víri, naozaj úžasné pocity.“

Šťastný strelec pridal aj poďakovanie fanúšikom a tiež realizačnému tímu. Víťazstvo sa rozhodol venovať všetkým ľudom na Slovensku, ktorí v čase koronakrízy nemohli byť na štadióne a povzbudzovali na diaľku spred televíznych obrazoviek.

Nie je to o futbale

„Cítim, že ľudia za nami stáli celý čas a verili nám, že tento posledný najdôležitejší zápas zvládneme. Víťazstvo patrí im. Som rád, že je späť realizačný tím pod vedením Štefana Tarkoviča a že sa vrátila víťazná mentalita. Poďakovať sa však chcem aj trénerovi Pavlovi Hapalovi a jeho tímu spolupracovníkov, s ktorými sme odohrali celú kvalifikáciu,“ zdôraznil rodák z českého Uherského Hradišťa.

K zápasu, ktorý chvíľami pripomínal šachovú partiu, v ktorej je obrana dôležitejšia ako útok, poznamenal: „Vedeli sme, čo nás čaká, že to bude podobný zápas ako ten s Írskom. Vedeli sme, že oni sú fyzicky silní a pôjdu do toho na sto percent. Začali sme super, viedli sme 1:0. Škoda, že 5 minút pred koncom sme dostali gól. Ale je to asi také, aké to má byť. Víťazstvo je tak omnoho sladšie.“

Ďuriš zdupľoval starú futbalovú pravdu, že v súbojoch o všetko to nie je o kráse hry. „V takýchto zápasoch to nie je veľmi o futbale, ale o srdiečku a bojovnosti. Nesklonili sme hlavy za stavu 1:1, pokračovali sme ďalej. Severní Íri len nakopávali dlhé lopty a z toho sa snažili vyťažiť. My sme boli na lopte silnejší,“ dodal Ďuriš pre RTVS.

Viac k témam: Kvalifikácia ME 2021 hráčov do 21 rokov, slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk – Ďuriš bude na víťazný gól proti Severným Írom dlho spomínať. Bolo to o bojovnosti, vraví © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *