Home / SVET / Estónsky minister financií Martin Helme po škandalóznych výrokoch o Bidenovi zostáva vo funkcii

Estónsky minister financií Martin Helme po škandalóznych výrokoch o Bidenovi zostáva vo funkcii

10.11.2020 (Webnoviny.sk) – Estónsky minister financií Martin Helme v utorok prežil parlamentné hlasovanie o vyslovení nedôvery. Líder populistickej Estónskej konzervatívnej ľudovej strany (EKRE) čelil tlaku na odchod po škandalóznych vyjadreniach o amerických prezidentských voľbách.

Návrh na jeho odvolanie podporilo 46 poslancov. V 101-člennom zákonodarnom zhromaždení tak nezískal potrebnú väčšinu 51 hlasov.

Otec Mart odstúpil z funkcie

Martin Helme počas víkendu uviedol, že nemá pochybnosti o sfalšovaní prezidentských volieb v USA. V rovnakej rozhlasovej šou s ním vystúpil aj jeho otec Mart Helme, ktorý vo vláde zastával post ministra vnútra.

Novozvoleného amerického prezidenta Joea Bidena a jeho syna Huntera označil za „skorumpované postavy“ bez poskytnutia podrobností alebo dôkazov. Za svoje výroky si aj on vyslúžil silnú kritiku a v pondelok sa vzdal funkcie.

Zapletení v rôznych škandáloch

Populista Mart Helme je spoluzakladateľom EKRE, ktorá vo vlaňajších voľbách skončila na treťom mieste. V júli zasadol na predsednícku stoličku v strane jeho syn Martin.

Obaja boli v ostatných rokoch v Estónsku zapletení do rôznych politických škandálov pre ich kontroverzné verejné komentáre.

Viac k témam: prezidentské voľby v USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Estónsky minister financií Martin Helme po škandalóznych výrokoch o Bidenovi zostáva vo funkcii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *