Home / SLOVENSKO / NAKA začala stíhanie v prípade Bašternákovho majetku, stopy vedú k bývalej konkurznej správkyni

NAKA začala stíhanie v prípade Bašternákovho majetku, stopy vedú k bývalej konkurznej správkyni

4.11.2020 (Webnoviny.sk) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie v prípade majetku odsúdeného Ladislava Bašternáka. Ako informoval spravodajský portál Aktuality.sk, trestné stíhanie vedú voči zatiaľ neznámemu páchateľovi, ktorý figuroval ako „subjekt v konkurznom konaní“. Podľa policajtov neurobila táto osoba všetko preto, aby majetok odsúdeného Bašternáka skončil v rukách štátu.

Aktuality uviedli, že luxusný majetok daňového podvodníka Ladislava Bašternáka sa počas jeho stíhania postupne scvrkol na minimum. Súd mu v rozsudku okrem piatich rokov väzenia vymeral aj trest prepadnutia majetku. Štátu sa z neho veľa neušlo.

„Hoci polícia zatiaľ v kauze nikoho neobvinila, nitky vedú k bývalej konkurznej správkyni Bašternákovho majetku Lenke Ivanovej. Za porušovanie povinností pri správe takého obrovského majetku hrozí viac ako desaťročné väzenie,“ dodali Aktuality.

Viac k témam: kauza Bašternák
Zdroj: Webnoviny.sk – NAKA začala stíhanie v prípade Bašternákovho majetku, stopy vedú k bývalej konkurznej správkyni © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *