Home / SVET / Útok vo Viedni si vyžiadal mŕtvych aj zranených, páchatelia strieľali aj na ľudí sediacich pred barmi (video)

Útok vo Viedni si vyžiadal mŕtvych aj zranených, páchatelia strieľali aj na ľudí sediacich pred barmi (video)

3.11.2020 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 3. novembra 0:04

Útok v centre Viedne si vyžiadal zranených a tri obete. Jednou z nich je jeden z útočníkov, ktorého zastrelili policajti. Ďalší útočníci majú byť údajne na úteku a polícia po nich intenzívne pátra.

Ako na Twitteri informovala viedenská polícia, medzi ťažko zranenými je aj policajt. Médiá píšu o 15 zranených, z nich sedem má byť vo vážnom stave.

Streľba, ktorá viedla k veľkej policajnej akcii, sa začala po 20:00 na ulici Seitenstettengasse, kde sa nachádza aj hlavná viedenská synagóga, ale či sa stala terčom útoku, nikto zatiaľ oficiálne nepotvrdil.

Útočníci mali podľa polície strieľať až na šiestich miestach. Rabín Schlomo Hofmeister sa pre agentúru AP vyjadril, že videl najmenej jedného človeka, ako vystrelil na ľudí sediacich pred barmi na ulici pod jeho oknom. „Pred našou budovou vystrelili prinajmenšom 100 rán,“ uviedol.

CONFIRMED at the moment:
*08:00 pm: several shots fired, beginning at Seitenstettengasse
*several suspects armed with rifles
*six different shooting locations
* one deceaced person, several injured (1 officer included)
*1 suspect shot and killed by police officers #0211w— POLIZEI WIEN (@LPDWien) November 2, 2020

Minister vnútra Karl Nehammer sa pre televíziu ORF vyjadril, že to bol zrejme teroristický útok. Polícia bezprostredne po streľbe vyzvala ľudí, aby sa vyhli všetkým otvoreným priestranstvám v meste, aj hromadnej doprave. Autobusy a električky nezastavujú.

Polícia tiež vyzvala verejnosť, aby na sociálnych médiách nezverejňovala videá z policajnej akcie, aby neohrozili policajtov.

„Som informovaný o útoku, ku ktorému došlo vo Viedni. Podnikli sme všetky potrebné kroky na zaistenie bezpečnosti našich občanov. O aktuálnej situácii u našich západných susedov komunikujeme aj s rakúskou stranou. Veľmi verím, že všetci zranení vrátane policajta budú v poriadku,“ uviedol slovenský minister vnútra Roman Mikulec na sociálnej sieti Facebook.

HAPPENING NOW – Terror attack in #Austria. Tens of emergency units have arrived in the city center of #Vienna. At least 7 dead, many more injured. One terrorist dead, one detained, multiple still at large.pic.twitter.com/1S5BWpplb3— Disclose.tv ? (@disclosetv) November 2, 2020

Viac k témam: streľba, Viedeň
Zdroj: Webnoviny.sk – Útok vo Viedni si vyžiadal mŕtvych aj zranených, páchatelia strieľali aj na ľudí sediacich pred barmi (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *