Home / SLOVENSKO / Klus si nemyslí, že je čas na uzatváranie hraníc, ale kontroly sa zrejme zintenzívnia

Klus si nemyslí, že je čas na uzatváranie hraníc, ale kontroly sa zrejme zintenzívnia

28.10.2020 (Webnoviny.sk) – Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) Martin Klus (SaS) si nemyslí, že teraz je čas na uzatváranie hraníc. V tejto chvíli je fakt ten, že v niektorých susedných krajinách je situácia lepšia ako na Slovensku.

Alternatívou je aj testovanie

Štátny tajomník to uviedol po stretnutí expertnej skupiny, na ktorom sa zúčastnili zástupcovia z rezortu vnútra, dopravy, školstva, diplomacie a úradu hlavného hygienika.

Ako Klus ďalej priblížil, kontroly na hraniciach sa robia priebežne, akurát že tá „priebežnosť“ sa pravdepodobne zintenzívni a testovanie na hraniciach je podľa neho jednou z alternatív.

Štátny tajomník v tejto súvislosti dodal, že napríklad česká hranica bude oveľa viac monitorovaná.

Navrhli konkrétne riešenia

„Úrad hraničnej a cudzineckej polície to dnes sám navrhol a my sa s tým stotožňujeme, že pravdepodobne vzhľadom na zlú situáciu je to jedna z tých hraníc, ktorá znesie trochu sprísnený režim,“ spresnil.

Expertná skupina navrhla konkrétne riešenia a čaká na vyjadrenie premiéra a predsedu Ústredného krízového štábu. Návrhy odošlú ešte v stredu a Klus predpokladá, že už vo štvrtok by mohol byť prvý parciálny výsledok.

Viac k témam: hranice, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Klus si nemyslí, že je čas na uzatváranie hraníc, ale kontroly sa zrejme zintenzívnia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *