Home / SLOVENSKO / Etická komisia vyzýva Kováčika, aby sa vzdal funkcie špeciálneho prokurátora

Etická komisia vyzýva Kováčika, aby sa vzdal funkcie špeciálneho prokurátora

26.10.2020 (Webnoviny.sk) – Etická komisia prokuratúry dôrazne vyzýva Dušana Kováčika, aby sa vzdal funkcie špeciálneho prokurátora. Komisia to uviedla vo svojom vyhlásení. Jeho ďalšie zotrvanie vo funkcii by podľa komisie bolo v rozpore s pravidlami prokurátorskej etiky a základnými hodnotami právneho štátu. Zároveň podľa členovi komisie narúša dôveru verejnosti v prokuratúru.

Dušana K. zatkla Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok 22. októbra. V ten istý deň voči špeciálnemu prokurátorovi vzniesla obvinenie z trestného činu prijímania úplatku, zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Dušana Kováčika bude stíhaný väzobne. V nedeľu 25. októbra o tom rozhodla sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.

Viac k témam: Etická komisia prokuratúry
Zdroj: Webnoviny.sk – Etická komisia vyzýva Kováčika, aby sa vzdal funkcie špeciálneho prokurátora © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *