Home / SLOVENSKO / Primátor Banskej Bystrice chce navrhnúť zastupiteľstvu zákaz hazardných hier v meste

Primátor Banskej Bystrice chce navrhnúť zastupiteľstvu zákaz hazardných hier v meste

2.10.2020 (Webnoviny.sk) –  hneď, ako novela zákona o hazardných hrách nadobudne účinnosť. Ako uviedol primátor pre agentúru SITA, nový zákon uľahčí reguláciu a hazard bude možné na území mesta zakázať.

Budem vyzývať aj primátorov a starostov z okolitých miest a obcí, aby bol v tomto smere náš postup spoločný a koordinovaný,“ doplnil Nosko. V prípade platnosti všeobecne záväzného nariadenia o zákaze hazardu by mestská kasa prišla len v tomto roku, poznačenom koronakrízou, približne o 200-tisíc eur.

Novela zákona o hazardných hrách, ktorú schválila Národná rada SR, by mala v prípade jej podpísania prezidentkou Zuzanou Čaputovou nadobudnúť účinnosť 1. novembra.

Na základe novelizovaného zákona budú môcť obecné a mestské zastupiteľstvá prostredníctvom všeobecne záväzného nariadenia zakázať hazardné hry aj bez podmienky predloženia petície, v ktorej sa občania sťažujú na narúšanie verejného poriadku.

Viac k témam: koronakríza, Koronavírus, zákaz hazardu
Zdroj: Webnoviny.sk – Primátor Banskej Bystrice chce navrhnúť zastupiteľstvu zákaz hazardných hier v meste © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, plánujú sa obrátiť aj na Ústavný súd (video)

Po diskusii s opozičnými partnermi by chceli ísť aj do verejných zhromaždení.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *