Home / SVET / Bielorusko na sankcie EÚ odpovedá zavedením protisanckií, hovorca Kremľa to považuje za prejav slabosti

Bielorusko na sankcie EÚ odpovedá zavedením protisanckií, hovorca Kremľa to považuje za prejav slabosti

2.10.2020 (Webnoviny.sk) – Bielorusko v piatok informovalo o zavedení protisankcií voči Európskej únii. Udialo sa tak po tom, ako blok prijal opatrenia proti približne 40 členom režimu prezidenta Alexandra Lukašenka, ktorí sa podieľali na podvodoch počas augustových prezidentských voľbách a následných neprimeraných zásahoch policajných zložiek. Sankcie „európskej dvadsaťsedmičky“ sa týkajú zákazu vstupu do EÚ a zmrazenia majetku.

„V súvislosti s vízovými sankciami, ktoré EÚ prijala proti niekoľkým bieloruským predstaviteľom, zavádza bieloruská strana od dnešného dňa recipročné sankcie,“ uvádza sa vo vyhlásení bieloruského ministerstva zahraničných vecí.

Minsk poznamenal, že nezverejní mená európskych predstaviteľov, na ktorých sú protisankcie zamerané. Pohrozil však „ešte závažnejšími následkami“, ak EÚ rozšíri svoje obmedzenia.

Sankcie proti Bielorusku medzičasom skritizovalo Rusko. „Vo všeobecnosti sme veľmi odmietaví voči sankčnej politike. To je skôr prejav slabosti ako sily,“ povedal novinárom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Viac k témam: protisankcie, sankcie proti Bielorusku, zákaz vstupu do krajiny
Zdroj: Webnoviny.sk – Bielorusko na sankcie EÚ odpovedá zavedením protisanckií, hovorca Kremľa to považuje za prejav slabosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *