Home / SLOVENSKO / Sociálna poisťovňa zavádza „Covid semafor“, prevádzka pobočiek môže byť obmedzená

Sociálna poisťovňa zavádza „Covid semafor“, prevádzka pobočiek môže byť obmedzená

2.10.2020 (Webnoviny.sk) – Sociálna poisťovňa v súvislosti so šírením pandémie koronavírusu a núdzovým stavom zavedie od pondelka 5. októbra tohto roka pre verejnosť a pobočky po celom Slovensku režim tzv. Covid semaforu.

Osobne v zelených pobočkách

Pobočky poisťovne tak budú pre verejnosť otvorené v štandardnom alebo v obmedzenom režime podobne ako počas prvej vlny pandémie.

Viac o téme: Koronavírus

„Občania si budú môcť svoje záležitosti vybaviť osobne v „zelených“ pobočkách alebo elektronicky cez e-schránky, mailom, telefonicky, poštou či osobne prostredníctvom určených schránok na odovzdanie dokladov v „oranžových“ a „červených“ pobočkách,“ uviedla Sociálna poisťovňa v tlačovej správe.

Pobočky sa budú Covid semaforom riadiť podľa aktuálneho vývoja epidemiologickej situácie, národného semaforu a aktuálnej situácie na svojich pracoviskách. Informácie o tom, ktoré pobočky v akom režime pracujú, bude Sociálna poisťovňa pravidelne od pondelka zverejňovať a aktualizovať na svojej webovej stránke, rovnako aj informáciu o tom, akým spôsobom budú pobočky podľa Covid semaforu poskytovať svoje služby verejnosti.

Rešpektovanie preventívnych opatrení

K piatku 2. októbra tohto roka pracovali v obmedzenom režime pobočka v Senici a jej vysunuté pracovisko v Holíči, pobočka v Bardejove, vysunuté pracovisko v Tvrdošíne a pobočka v Trebišove.

Sociálna poisťovňa zároveň bez ohľadu na Covid semafor žiada verejnosť o rešpektovanie preventívnych opatrení, ktoré sú spoločné pre všetky pobočky.

Ide o dodržiavanie všeobecných hygienických opatrení (rúška, dezinfekcia, odstup) a zákaz vstupu rodičov s deťmi do priestorov Sociálnej poisťovne. „Pokladne prestanú preberať hotovosť, klient využije ostatné zákonné formy platby,“ dodala poisťovňa.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Sociálna poisťovňa zavádza „Covid semafor“, prevádzka pobočiek môže byť obmedzená © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Prešov musí zaviesť úsporné opatrenia, výpadok rozpočtu samosprávy je vo výške desať miliónov eur

Mesto Prešov má predpokladané príjmy v tomto roku približne vo výške 124 miliónov eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *