Home / SLOVENSKO / Súd vytýčil termín pojednávania s Andruskóm, bude rozhodovať vo veci krátenia dane

Súd vytýčil termín pojednávania s Andruskóm, bude rozhodovať vo veci krátenia dane

27.9.2020 (Webnoviny.sk) – Na stredu 30. septembra vytýčil Okresný súd Bratislava V ďalšie pojednávanie v daňovej kauze Zoltána Andruskóa, ktorý je právoplatne odsúdený za účasť na vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka.

Naposledy sa v prípade malo pojednávať v júli, súd ho však nakoniec hneď na začiatku odročoval. Dôvodom bolo ospravedlnenie advokátov dvojice obžalovaných. Súd mal vtedy v pláne vypočuť dvoch svedkov.

Súd prebieha v jeho neprítomnosti

Dvojica Zoltán Andruskó a Ján M. čelí obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu. Podľa portálu dlžník.sk má Andruskó daňový nedoplatok presahujúci milión eur. Z pojednávania je vylúčená verejnosť, pretože to podľa súdu vyžaduje „iný dôležitý záujem obžalovaných“. Sudkyňa avizovala, že verejný bude až rozsudok.

Na pojednávaniach v kauze krátenia dane sa Andruskó nezúčastňuje, pričom dáva súhlas na konanie v neprítomnosti. Obžalovaným v tomto prípade je aj Ján M. Na súd chodí maskovaný kuklou a čiapkou a s médiami nekomunikuje.

Dohoda o vine a treste

Zoltána Andruskóa vyšetrovacie orgány označili v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka za sprostredkovateľa medzi objednávateľkou a vykonávateľmi. Pôvodne bol v prípade obvinený spolu s Tomášom Sz., Miroslavom M., Alenou Zs. a podnikateľom Marianom K.

Neskor ho však vyčlenili na samostatné konanie, keďže po svojom zadržaní od začiatku spolupracoval s vyšetrovateľmi. Zároveň s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, v rámci ktorej mu pôvodne navrhovali trest desať rokov väzenia.

S tým však nesúhlasil senát Špecializovaného trestného súdu, ktorý na verejnom zasadnutí v decembri minulého roku vyzval procesné strany na dohodu o vyššom treste. Andruskó nakoniec súhlasil s 15-ročným trestom. Vo veci vraždy Kuciaka a jeho snúbenice pred súdom vypovedal ako svedok.

Viac k témam: krátenie daní, Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd vytýčil termín pojednávania s Andruskóm, bude rozhodovať vo veci krátenia dane © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *