Home / SLOVENSKO / V Bratislavskej Dúbravke pribudli tri nové knižné búdky, deti zas poteší búdka na hračky

V Bratislavskej Dúbravke pribudli tri nové knižné búdky, deti zas poteší búdka na hračky

20.9.2020 (Webnoviny.sk) – V Bratislavskej Dúbravke pribudli nové knižné búdky, aj búdka na hračky.

„Pred dvomi rokmi v Parku na Fedákovej pribudli originálne vtáčie búdky s motívmi Deža Ursinyho, vlani Dežova knižnica, tento rok búdka na hračky. Všetko z dielne klientov Domova sociálnych služieb (DSS) Karola Matulaya na Lipského ulici pod vedením liečebných pedagógov zariadenia Erika Forgáča a Michala Kraloviča,“ informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová.

Požičaj, vymeň, pohraj sa a vráť

Búdku venovanú hračkám postavili tento týždeň na ihrisku pri Parku na Fedákovej.

„Deti ich sem môžu upratať po skončení hry na ihrisku a prípadne hračky, lopty, športové pomôcky venovať do hračkárskeho kolotoču v štýle požičaj, vymeň, pohraj sa a vráť,“ dodala hovorkyňa.

Komunitné podujatie tento rok nebolo

„Osádzanie hracej búdky sme pre aktuálnu pandemickú situáciu a bezpečnosť zorganizovali tento rok bez hudobno-radostného komunitného podujatia, ktoré spájalo klientov DSS a deti z neďalekých materských škôl,“ priblížil iniciátor osadenia pamätníka Dežovi Ursinymu Juraj Štekláč.

„Snažíme sa, aby človek s mentálnym znevýhodnením v našom zariadení získal určité pracovné skúsenosti, zručnosti, ktoré majú zmysel. Samozrejme, pokiaľ je to možné,“ doplnil liečebný pedagóg Erik Forgáč.

Pribudli aj tri knižné búdky

V Dúbravke nedávno osadili aj tri nové knižné búdky v Parku Pekníkova, Parku Družba a na Valachovej v blízkosti Dúbravského amfiteátra.

Prvé knižné búdky, takzvané knižné kolotoče, rozmiestnila mestská časť v roku 2015, vlani pribudla špeciálna na Fedákovej ulici venovaná Dežovi Ursinymu.

Viac k témam: knižný kolotoč
Zdroj: Webnoviny.sk – V Bratislavskej Dúbravke pribudli tri nové knižné búdky, deti zas poteší búdka na hračky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň" predstavuje 84,1 percenta čo je 3 726 000 poslucháčov vo veku 14 - 79 rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *