Home / šport / MOTOR šport / Rallye Tatry 2020 je pre nové opatrenia proti šíreniu koronavírusu zrušené

Rallye Tatry 2020 je pre nové opatrenia proti šíreniu koronavírusu zrušené

8.9.2020 (Webnoviny.sk) – V poradí 47. ročník Rallye Tatry sa v tomto roku neuskutoční. Informoval o tom predseda organizačného výboru a riaditeľ pretekov Stanislav Hanzeli. Hlavným dôvodom odvolania tejto medzinárodnej súťaže je podľa neho nepriaznivý vývoj situácie pre koronavírus a sprísnené odporúčané vládne opatrenia pre konanie hromadných akcií.

Organizátori už začiatkom apríla oznámili, že pre pandémiu a opatrenia padlo rozhodnutie o odložení rallye v pôvodnom termíne 5. až 7. júna. Súťaž sa však neuskutoční ani v náhradnom termíne 18. až 20. septembra.

Nemožné uskutočnenie

Ako vysvetlil Hanzeli, za nariadených opatrení nie je možné uskutočniť divácky veľmi populárny mestský okruh v Poprade, štart, cieľ súťaže a rad ďalších sprievodných akcií vrátane autogramiády.

Viac o téme: Koronavírus

Okrem hlavného dôvodu zrušenia rallye v Poprade je potrebné sa zmieniť aj o nezáujme finančne podporiť tatranskú rallye zo strany verejnej správy, či už na úrovni štátu, vyššieho územného celku a samosprávy. V neposlednom rade sme predpokladali tiež väčší počet prihlásených posádok. Záujem nebol taký, aký sa avizoval v prázdninových mesiacoch,“ dodal Hanzeli.

Ospravedlnenie organizátorov

Všetkým prihláseným posádkam sa organizátori ospravedlňujú za zrušenie dva týždne pred samotným štartom a uvádzajú, že štartovné bude všetkým súťažiacim vrátené v plnej výške.

Zároveň je zrušený aj FIA Európsky pohár v rely historických vozidiel a 3. ročník Green Rallye Tatry, vozidiel s elektrickým a hybridným pohonom.

Viac k témam: Koronavírus, preteky, preventívne opatrenia, Rely Tatry
Zdroj: Webnoviny.sk – Rallye Tatry 2020 je pre nové opatrenia proti šíreniu koronavírusu zrušené © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *