Home / šport / Cyklistika / Video: Incident medzi Saganom a Cavendishom uznal arbitrážny súd ako neúmyselnú súťažnú udalosť

Video: Incident medzi Saganom a Cavendishom uznal arbitrážny súd ako neúmyselnú súťažnú udalosť

LAUSANNE 5. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenský cyklista Peter Sagan, jeho tím Bora-Hansgrohe a Medzinárodná cyklistická únia (UCI) sa ešte pred vypočutím na Športovom arbitrážnom súde (CAS) dohodli na ukončení právneho sporu v súvislosti s kontroverzným vylúčením medzitým už trojnásobného majstra sveta z tohtoročnej Tour de France po zrážke s britským súperom Markom Cavendishom.

Odporúčame:
Peter Sagan si možno očistí meno, jeho vylúčenie z Tour de France bude mať súdnu dohru

Prakticky ihneď po skončení 4. etapy s cieľom vo Vitteli a vylúčení Sagana z pretekov jeho nemecký tím napadol toto rozhodnutie jury na Športovom arbitrážnom súde. Ten zamietol odvolanie Bora-Hansgrohe a potvrdil rozhodcovský verdikt o Saganovom predčasnom konci na TdF 2017.

Saganov tím nechcel pokračovať v spore

Prípad sa však natiahol až do 5. decembra, keď mali byť v sídle CAS v Lausanne vypočutí svedkovia a na základe predložených dôkazov sa malo pokračovať v spore. To sa už nestalo, lebo predstavitelia Bora-Hansgrohe sa rozhodli nepokračovať v súdnom pojednávaní.

„Po zvážení materiálov predložených v konaní CAS, vrátane videozáznamov, ktoré neboli k dispozícii v čase, keď rozhodcovská porota vylúčila Petra Sagana, všetky strany sa zhodli na tom, že nehoda bola nešťastná a neúmyselná súťažná udalosť a že komisári UCI sa rozhodli na základe ich najlepšieho úsudku za daných okolností. Na tomto základe sa zainteresované strany dohodli, že nebudú pokračovať v súdnom konaní a zamerajú svoju pozornosť skôr na pozitívne kroky, ktoré sa môžu prijať v budúcnosti,“ píše sa vo vyhlásení UCI.

Náročná práca komisárov

Nový prezident UCI David Lappartient komentoval toto rozhodnutie takto: „Toto konanie ukázalo, aká náročná je práca komisárov UCI. Od budúcej sezóny chce UCI zapojiť do programu „Podpora komisárov“ novinku – špeciálne video , na ktorom bude vybraný expert posudzovať dôležité udalosti na pretekoch UCI WorldTour. Pôjde o formu pomoci rozhodcom v ich práci.“

 

Viac k témam: arbitrážny súd, Mark Cavendish, Peter Sagan, Tour de France 2017, UCI Medzinárodná cyklistická únia
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Incident medzi Saganom a Cavendishom uznal arbitrážny súd ako neúmyselnú súťažnú udalosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan už nemá výkonnosť na víťazstvá, preteky Okolo Slovenska budú bodkou za jeho kariérou (video)

Na pretekoch Okolo Slovenska sa predstaví po troch rokoch, v sezóne 2021 ich celé vyhral.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *