Home / POLITIKA / Do parlamentu by išlo sedem strán, Pellegriniho Hlas-SD dobieha Matovičovo OĽaNO a sulíkovci strácajú na Smer percento

Do parlamentu by išlo sedem strán, Pellegriniho Hlas-SD dobieha Matovičovo OĽaNO a sulíkovci strácajú na Smer percento

6.9.2020 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 6. septembra 14:05

Ak by sa voľby do Národnej rady SR (NR SR) konali koncom augusta, vyhralo by ich hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) so ziskom 18,4 percenta.

Na druhom mieste by sa umiestnila vznikajúca strana Hlas sociálna demokracia (Hlas-SD) expremiéra Petra Pellegriniho, ktorej by svoj hlas odovzdalo 16,2 percenta voličov. Prvú trojicu uzatvára opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) s 10,9 percentami.

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý pre televíziu Markíza uskutočnila agentúra Focus od 26. augusta do 2. septembra na vzorke 1 022 respondentov.

Do NR SR by sa celkovo dostalo sedem politických subjektov. Na ďalších miestach sa umiestnili strana Sloboda a Solidarita (9,9%), Sme rodina (9,1%), Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (8,5%) a Progresívne Slovensko (5,9%).

Brány parlamentu by neprekročilo Kresťanskodemokratické hnutie (4,5%), Za ľudí (3,9%), SMK (3,1%), Slovenská národná strana (3%), Dobrá voľba (1,9%), Most-Híd (1,7%) či strana Vlasť (1,3%).

Viac k témam: prieskum, volebný prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Do parlamentu by išlo sedem strán, Pellegriniho Hlas-SD dobieha Matovičovo OĽaNO a sulíkovci strácajú na Smer percento © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *