Home / SLOVENSKO / Prečo sa nepodarilo nájsť viac dôkazov? Vo vyšetrovaní vraždy Kuciaka treba pokračovať, vyzývajú novinári

Prečo sa nepodarilo nájsť viac dôkazov? Vo vyšetrovaní vraždy Kuciaka treba pokračovať, vyzývajú novinári

5.9.2020 (Webnoviny.sk) – Asociácia európskych novinárov a jej slovenskej sekcie rešpektuje princípy právneho štátu a prezumpciu neviny. V prípade, ak je pravdou, že obžalobou predložené dôkazy nestačia na usvedčenie objednávateľov vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, je potrebné vo vyšetrovaní pokračovať na úrovni polície a prokuratúry. V tlačovej správe o tom informoval tajomník slovenskej sekcie Asociácie európskych novinárov Tibor Macák.

Ako ďalej priblížil, podľa asociácie je potrebné sa pýtať, prečo sa nepodarilo nájsť viac dôkazov a prečo bol špeciálny policajný tím, ktorý vraždu vyšetroval, predčasne rozpustený. Asociácia zároveň upozorňuje, že sú silné dôvody domnievať sa, že najvyšší objednávatelia vraždy unikajú spravodlivosti.

Macák dodal, že novinári na Slovensku sa budú snažiť ďalej sledovať činnosť polície a prokuratúry v tejto kauze, ktorá traumatizuje celú spoločnosť. Sú zároveň odhodlaní pokračovať v odhaľovaní protiprávnej činnosti a korupcie.

Asociácia je rozčarovaná výrokom slovenského Špecializovaného trestného súdu, ktorý označil za nevinných dvoch kľúčových obžalovaných v procese úkladnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Súd odsúdil len dvoch vykonávateľov a jedného sprostredkovateľa, pričom údajných objednávateľov oslobodil pre nedostatok dôkazov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Rozsudok v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (fotografie)

Viac k témam: Asociácia európskych novinárov, Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka
Zdroj: Webnoviny.sk – Prečo sa nepodarilo nájsť viac dôkazov? Vo vyšetrovaní vraždy Kuciaka treba pokračovať, vyzývajú novinári © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *