Home / šport / Hokej / Video: Chára skóroval do siete Nashvillu, Halák vychytal triumf po samostatných nájazdoch

Video: Chára skóroval do siete Nashvillu, Halák vychytal triumf po samostatných nájazdoch

NEW YORK 5. decembra (WebNoviny.sk) – Hokejisti Bostonu Bruins prehrali na ľade Nashvillu Predators 3:5 v pondelňajšom stretnutí zámorskej NHL. Slovenský obranca Bruins Zdeno Chára strelil v 45. min gól, ktorým znížil na 2:4, „medveďom“ to však na body nestačilo.

Na víťazstve „predátorov“ sa dvomi gólmi podieľal útočník Craig Smith. Presadili sa aj Kevin Fiala, Nick Bonino a Filip Forsberg, brankár Pekka Rinne chytil 36 streleckých pokusov Bostonu.

Slovenský brankár odchytal celý zápas

New York Islanders zdolali Floridu Panthers na jej ľade 5:4 po samostatných nájazdoch. V bránke „ostrovanov“ sa predstavil Jaroslav Halák, ktorý odchytal celý duel. Pripísal si 39 úspešných zákrokov a dve trestné minúty. Vychytal tiež všetky pokusy „panterov“ v nájazdovom rozstrele. V ňom boli úspešnejší Islanders, rozhodujúci zásah vsietil mladý útočník Mathew Barzal.

Odporúčame:
Video: Gáborík vyhral súboj Slovákov v NHL, Pánikovo Chicago prehralo štvrtý zápas po sebe

„Po tom, ako som vybral prvých dvoch hráčov, na mňa stále zazeral. Ja som jeho pohľad neopätoval. Ale on si z nejakého dôvodu myslí, že som vybral jeho, pretože na mňa čumel. Nie, je to pokojný chalan a chcel tam ísť. John Tavares, Jordan Eberle a on, to bola moja trojica, ktorú som tam chcel poslať,“ povedal tréner newyorského tímu Doug Weight pre nhl.com.

„Letci“ ukončili sériu prehier

Florida počas zápasu prišla o gólmana Roberta Luonga, ktorý utrpel zranenie v dolnej časti tela. „Prísť o neho je, samozrejme, ťažké. Je to naša jednotka, chytá za nás výborne posledných štyri-päť rokov,“ uviedol útočník Panthers Vincent Trocheck, ktorý si v meraní síl pripísal tri asistencie.

Philadelphia triumfovala nad Calgary 5:2. „Letci“ týmto triumfom ukončili desaťzápasovú sériu bez víťazstva. Dvomi gólmi sa na tom podieľal útočník Scott Laughton, brankár Brian Elliott si pripísal 43 úspešných zákrokov.

NHL

pondelok:

Washington – San Jose 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Góly: 19. Smith-Pelly (Carlson, Beagle), 28. Ovečkin, 40. Connolly (Ovečkin, Kuznecov), 52. J. Vrána (T. Wilson, Orlov) – 32. Meier (Braun)

Florida – New York Islanders 4:5 po sam. nájazdoch (1:1, 2:3, 1:0 – 0:0, 0:1)
Góly: 11. Yandle, 29. Ekblad (Yandle, Trocheck), 31. Barkov (Yandle, Trocheck), 46. Malgin (Trocheck, J. McGinn) – 14. A. Lee (De Haan, A. Pelech), 26. Hickey (Ho-Sang), 37. Nelson (Ho-Sang, Chimera), 39. Tavares (Josh Bailey, Leddy), rozhodujúci sam. nájazd Barzal
Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celý zápas, 39/43, úspešnosť 90,7%, 2 trestné minúty

Nashville – Boston 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)
Góly: 2. C. Smith (Jemelin, Turris), 20. C. Smith (Ekholm, Fiala), 23. Bonino (Sissons, Arvidsson), 25. Fiala (Turris, C. Smith), 47. F. Forsberg (Josi) – 31. McAvoy (Heinen, Krejčí), 45. CHÁRA (Backes, Riley Nash), 46. Pastrňák (Marchand, Bergeron)
Zdeno Chára (Boston) odohral 21:33 min, 1+0, -1, 5 striel, 3 hity

Calgary – Philadelphia 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)
Góly: 19. Brouwer (Lazar, Giordano), 39. Monahan (Hathaway, S. Bennett) – 20. Filppula (J. Voráček, MacDonald), 28. Laughton (Gostisbehere, M. Raffl), 28. M. Raffl (J. Voráček, Filppula), 29. Simmonds (Couturier, J. Voráček), 42. Laughton (Weal, Leier)

Viac k témam: hokej, Jaroslav Halák, NHL, Zdeno Chára
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Chára skóroval do siete Nashvillu, Halák vychytal triumf po samostatných nájazdoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Florida sa teší z historicky prvého Stanleyho pohára, Edmonton nenapodobnil kúsok Toronta spred 82 rokov (video)

Rozhodujúci duel „rozsekol“ na konci druhej tretiny Sam Reinhart.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *