Home / SLOVENSKO / Čaputová: Slovensko stojí za Českom v spore s Čínou, hrozby voči jednému z členov EÚ sú neakceptovateľné

Čaputová: Slovensko stojí za Českom v spore s Čínou, hrozby voči jednému z členov EÚ sú neakceptovateľné

2.9.2020 (Webnoviny.sk) – Slovensko „stojí“ za Českou republikou pri spore s Čínou. Uvidela to prezidentka Zuzana Čaputová vo svojom profile na sociálnej sieti. Vzťahy medzi Českom a Čínou sa vyostrili po tom, ako predseda českého senátu Miloš Vystrčil navštívil Taiwan a podľa čínskeho ministra zahraničných vecí Wanga Yi tak porušil zásadu jednej Číny a má za to zaplatiť „vysokú cenu“.

„Slovensko stojí pri Českej republike. Vzťahy Európskej únie (EÚ) a Číny sú založené na dialógu a vzájomnom rešpekte. Hrozby namierené proti jednému z členov EÚ a jeho predstaviteľom sú v rozpore so samotnou podstatou nášho partnerstva a ako také sú neakceptovateľné,“ uviedla Čaputová.

Vyjadrenie hlavy štátu prišlo po stredajšom stretnutí šéfa nemeckej diplomacie Heika Maasa s jeho čínskym náprotivkom. Podporu Česku už vyjadrili viaceré krajiny EÚ, ktoré odsúdili správanie Číny.

Viac k témam: Česko, Čína, vyhrážanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Čaputová: Slovensko stojí za Českom v spore s Čínou, hrozby voči jednému z členov EÚ sú neakceptovateľné © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Post predsedu parlamentu patrí Hlasu, Tomáš apeluje na dodržiavanie koaličnej dohody (video)

Voľba predsedu parlamentu závisí od výsledku eurovolieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *