Home / šport / Futbal / Slovan a Dunajská Streda spoznali ďalších možných súperov v Európskej lige

Slovan a Dunajská Streda spoznali ďalších možných súperov v Európskej lige

1.9.2020 (Webnoviny.sk) – Dvojica slovenských zástupcov vo futbalovej Európskej lige 2020/2021 v utorok popoludní spoznala mená súperov v treťom kvalifikačnom kole, ak sa im podarí prejsť cez prekážky v druhom kole. Slovensko má ešte dva tímy v EL, v majstrovskej časti ŠK Slovan Bratislava a v nemajstrovskej vetve FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Slovan môže naraziť na Marijampolé

Žreb sa konal v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Futbalisti Dunajskej Stredy v prípade postupu cez český Jablonec nastúpia v 3. kvalifikačnom kole na pôde rakúskeho tímu LASK Linz.

Pred žrebom boli možnými súpermi pre DAC aj grécky tím AEK Atény či víťaz duelu Shamrock Rovers (Ír.) – AC Miláno (Tal.). Dunajská Streda privíta Jablonec doma 17. septembra a v prípade postupu sa v Rakúsku predstaví o týždeň neskôr 24. septembra.

Slovan Bratislava sa najprv 17.9. predstaví vo Fínsku na pôde klubu KuPS Kuopio a v prípade postupu cez tohto súpera o týždeň neskôr nastúpi doma proti litovskému tím FK Suduva Marijampolé. Žreb mohol „belasým“ prisúdiť aj škótsky Celtic Glasgow alebo poľskú Legiu Varšava.

Do hry vstúpi aj český šampión

V EL severočeský Liberec v prípade postupu cez litovský FK Riteriai čaká duel proti rumunskému FCSB alebo srbskému tímu Bačka Topola. Plzeň slovenského trénera Adriána Guľu vie, že nastúpi doma dánskemu klubu Sönderjyske Vojens.

V Lige majstrov 2020/2021 vstúpi do hry už aj český šampión SK Slavia Praha. Na „zošívaných“ v play-off LM, ktoré sa hrá už na odvety, čaká v druhej polovici septembra postupujúci z duelu 3. kvalifikačného kola medzi švajčiarskym Young Boys Bern a dánskym Midtjyllandom.

Viac k témam: Európska liga, Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovan a Dunajská Streda spoznali ďalších možných súperov v Európskej lige © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *