Home / SLOVENSKO / Policajný prezident Milan Lučanský končí vo funkcii

Policajný prezident Milan Lučanský končí vo funkcii

31.8.2020 (Webnoviny.sk) – Milan Lučanský končí vo funkcii Prezidenta Policajného zboru. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová. „Dnes, 31.augusta, končí generál Milan Lučanský vo funkcii prezidenta Policajného zboru a zároveň je to jeho posledný deň v služobnom pomere,” uviedla.

Lučanský koncom júna oznámil, že k 31. augustu končí službu v Policajnom zbore SR. Podľa jeho slov sa mu totiž nepáči politizácia polície a tiež obmedzenie niektorých kompetencií.

Na margo súčasného ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) sa vyjadril, že ako človeka si ho váži, no minister však „nie celkom rozumie” fungovaniu polície. Minister vnútra na to reagoval s tým, že hoci niektoré názory mali s Lučanským rovnaké, v iných sa rozchádzali. Meno Lučanského nástupcu šéf rezortu vnútra zatiaľ neprezradil.

Lučanský ešte v lete uviedol, že by teoreticky v službe ostal dlhšie v prípade nepriaznivej situácie s pandémiou COVID-19.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: prezident Policajného zboru SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajný prezident Milan Lučanský končí vo funkcii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *