Home / SLOVENSKO / Najviac absencií v parlamente má Šofranko, Fico chýbal šesťkrát a Matovič odpovedal na päť otázok

Najviac absencií v parlamente má Šofranko, Fico chýbal šesťkrát a Matovič odpovedal na päť otázok

31.8.2020 (Webnoviny.sk) – Poslanci Národnej rady SR doteraz strávili v pléne 33 rokovacích dní, z toho tretinu dní pobudli v pléne v apríli, keď schvaľovali Programové vyhlásenie vlády.

Naopak, najkratšie rokovali v marci, konkrétne tri dni. V tom čase, 20. marca, sa konala ustanovujúca schôdza parlamentu, na ktorej okrem iného skladali novozvolení poslanci poslanecký sľub, volilo sa tiež vedenie parlamentu.

Najviac absencií mala Šofranko

Najviac ospravedlnených dní spomedzi všetkých členov zákonodarného orgánu má koaličná poslankyňa a volebná líderka hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Mária Šofranko, ktorá vymeškala zo zdravotných dôvodov 14 rokovacích dní.

Za ňou nasledujú opoziční poslanci Miroslav Urban (ĽSNS) s deviatimi absenciami a Vladimír Baláž (Smer-SD) s ôsmimi vymeškanými rokovacími dňami. Bývalí predsedovia vlád Robert Fico (Smer-SD) a Peter Pellegrini (vznikajúca strana Hlas – sociálna demokracia) neboli na rokovania parlamentu prítomní šesť dní, respektíve jeden deň.

Päť otázok dostal premiér Matovič

V rámci Hodiny otázok položili poslanci doteraz päť otázok premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO) a 15 otázok členom vlády.

Najčastejšie sa pýtali ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽaNO), ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Jána Mičovského (OĽaNO) a ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala (Sme rodina).

Najakívnejší z pýtajúcich sa boli koaliční poslanci Tomáš Šudík (OĽaNO) a Zita Pleštinská (OĽaNO), ktorí členom vlády položili zhodne po šesť otázok.

Prezidentka vetovala zákony

Najbližšie rokovanie pléna je naplánované na 2. septembra, keď majú zákonodarcovia rokovať o zákonoch, ktoré vetovala prezidentka Zuzana Čaputová.

Hlava štátu vrátila poslancom s pripomienkami novelu zákona o prokuratúre, o komisárovi pre deti a pre osoby so zdravotným postihnutím a novelu zákona o elektronických komunikáciách.

Viac k témam: Hodina otázok v NR SR, Matovičova vláda (OĽaNO-Sme rodina-SaS-Za ľudí), programové vyhlásenie, rokovanie NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Najviac absencií v parlamente má Šofranko, Fico chýbal šesťkrát a Matovič odpovedal na päť otázok © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *