Home / SVET / V Holandsku pokračujú nepokoje, mladí ľudia podpálili sklad a hádzali kamene a petardy do policajtov (video)

V Holandsku pokračujú nepokoje, mladí ľudia podpálili sklad a hádzali kamene a petardy do policajtov (video)

15.8.2020 (Webnoviny.sk) – V holandskom meste Haag z piatka na sobotu už tretiu noc pokračovali protesty, počas ktorých mladí ľudia podpálili sklad a hádzali kamene a petardy do policajtov. Nepokoje sa pritom podľa miestnych médií rozšírili aj do mesta Utrecht, kde tiež zadržali niekoľko ľudí.

V oboch zasiahnutých oblastiach žije množstvo rodín marockého a tureckého pôvodu. Polícia informovala, že zadržala 27 ľudí za podnecovanie, násilie na verejnosti a ohrozovanie.

Zadržaní pribudli k vyše dvadsiatke, ktorú zatkli už noc predtým. Miestne úrady vo štvrtok v noci vydali nariadenie, ktoré dáva policajtom väčšiu moc na zadržiavanie osôb.

Mladí ľudia sa dostali do stretu s políciou po tom, ako vodohospodárske spoločnosti začali brániť obyvateľom otvárať požiarne hydranty s cieľom ochladiť sa počas týždňových horúčav. Populisti a protiimigrační politici situáciu zneužívajú ako dôkaz nezvládnutej integrácie prisťahovalcov a vyzývajú na deportáciu tých, ktorí sa odmietajú prispôsobiť.

Zdroj: Webnoviny.sk – V Holandsku pokračujú nepokoje, mladí ľudia podpálili sklad a hádzali kamene a petardy do policajtov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *