Home / šport / Cyklistika / Saganov tím prišiel na 4. etape Critérium du Dauphiné o dvoch jazdcov, odstúpil aj Bernal a Kruijswijk padol (video)

Saganov tím prišiel na 4. etape Critérium du Dauphiné o dvoch jazdcov, odstúpil aj Bernal a Kruijswijk padol (video)

15.8.2020 (Webnoviny.sk) – Predposledná štvrtá etapa cyklistických pretekov Critérium du Dauphiné znamenala koniec nádejí pre viacerých favoritov. Ešte pred sobotňajšou etapou z pretekov odstúpil kolumbijský líder stajne Ineos Egan Bernal a počas nej sa po páde rozlúčili Nemec Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) a Holanďan Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma).

Traja zo štyroch najlepších

Saganov tím prišiel aj o Rakúšana Gregora Mühlbergera, ktorý tiež predčasne skončil po páde v klesaní z Col de Plan Bois už po 29 km etapy so štartom v Ugine a cieľom v Mégeve. Informuje o tom špecializovaný portál Cyclingnews.

Nečakané rozlúčky Bernala, Buchmanna a Kruijswijka znamenajú, že preteky Critérium du Dauphiné prišli o troch zo štyroch najlepších pretekárov celkovej klasifikácie lanskej Tour de France.

Bernal sa stal vtedy celkovým víťazom, Kruijswijk bol tretí a Buchmann štvrtý. Tohtoročná Tour sa začne 29. augusta v Nice a vysokohorská previerka Critérium du Dauphiné mala ukázať, ako sú na tom jednotliví favoriti pre celkové poradie.

Kolumbijčan sa rozhodol nepokračovať

Zatiaľ je známe iba to, že Kruijswijk má vyskočené ľavé rameno, Buchmann početné odreniny a Mühlberger podozrenie na zranenie ramena.

Bora-Hansgrohe informovala, že obaja mieria na testy do nemocnice. Bernalov kolega Geraint Thomas zasa uviedol, že mladý Kolumbijčan sa rozhodol nepokračovať pre problémy s chrbtom.

„Má tam drobný problém, takže radšej to vzal zľahka. Pre neho je dôležité, aby bol pred Tour de France stopercentne v poriadku,“ skonštatoval Thomas ešte pred sobotňajšou etapou.

Odstúpenie Bernala znamená, že tím Ineos zostal bez lídra pre celkovú klasifikáciu. Najlepší z jazdcov tohto britského tímu bol pred záverečným víkendom Rus Pavel Sivakov na 18. mieste s odstupom 3:15 min za lídrom slovinským lídrom Primožom Rogličom. Thomasovi patrilo 28. a Froomovi dokonca 60. miesto s veľkým časovým mankom za Rogličom.

Viac k témam: Bora-Hansgrohe, Critérium du Dauphiné
Zdroj: Webnoviny.sk – Saganov tím prišiel na 4. etape Critérium du Dauphiné o dvoch jazdcov, odstúpil aj Bernal a Kruijswijk padol (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan musí v Taliansku podstúpiť na operáciu, trápia ho problémy so srdcom

Operácia môže nabúrať Saganove plány počas Olympijských hier v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *