Home / SLOVENSKO / Most-Híd podporuje modernizáciu armády a prezbrojenie zo sovietskej na modernú techniku

Most-Híd podporuje modernizáciu armády a prezbrojenie zo sovietskej na modernú techniku

ŠAMORÍN 4. decembra (WebNoviny.sk) – Strana Most-Híd podľa predsedu Bélu Bugára podporuje modernizáciu Ozbrojených síl SR, prezbrojenie zo sovietskej na modernú západnú techniku.

Ako novinárov informoval Bugár po rokovaní republikovej rady v Šamoríne, zabezpečí to nárast spôsobilosti ozbrojených síl, posilní ich schopnosť reagovať na nové hrozby a v neposlednom rade to pomôže k naplneniu našich spojeneckých záväzkov. „Platí to aj pre prípad obrnených transportérov (8 x 8, 4 x 4). Parametre, alebo vhodnosť jednotlivých typov musia posúdiť odborníci, keďže je to vyslovene odborná otázka,“ uviedol.

Odporúčame:
Vláda schválila návrh dodávok bojových vozidiel pre armádu, Gajdoš prezradil podrobnosti

Most-Híd podporuje aj zapojenie slovenského obranného priemyslu do procesu, s podmienkou, aby ich produkty boli dostatočne moderné a aby zvýšili celkovú spôsobilosť vozidiel. Zároveň Most-Híd presadzuje čo najvyššiu mieru transparentnosti procesu. Výsledný produkt zároveň musí spĺňať požiadavky NATO na dané vozidlá.

Most-Híd považuje spojenecké aktivity za kľúčový prvok bezpečnosti nielen Slovenska, ale aj Európy. Účasť SR v operácii NATO v Pobaltí považuje preto za kľúčovú pre vyjadrenie solidarity s našimi najbližšími spojencami, ale aj pre zvýšenie európskej a euroatlantickej bezpečnosti.

„Boli sme podporovateľmi tohto rozhodnutia od začiatku, a preto vítame rozhodnutie vlády vyslať približne 150 vojakov do Lotyšska v druhej polovici roka 2018 ako súčasť operácie NATO,“ uvádza sa v uznesení republikovej rady.

Viac k témam: Béla Bugár, Ministerstvo obrany SR, Most-Híd, NATO, Ozbrojené sily SR, Peter Gajdoš, transportéry Patria
Zdroj: Webnoviny.sk – Most-Híd podporuje modernizáciu armády a prezbrojenie zo sovietskej na modernú techniku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novým stálym predstaviteľom Slovenska pri NATO bude Marek Varga, doterajší veľvyslanec na Blízkom východe

Medzi moje priority bude patriť budovanie rezortnej expertnej bázy a zabezpečovanie spolupráce všetkých zainteresovaných rezortov, uviedol Varga.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *