Home / SLOVENSKO / Viskupič sa ujme funkcie predsedu kraja, sľub zloží aj štyridsať poslancov

Viskupič sa ujme funkcie predsedu kraja, sľub zloží aj štyridsať poslancov

TRNAVA 4. decembra (WebNoviny.sk) – Novozvolený predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič (koalícia vedená OĽaNO) sa ujme úradu v pondelok 4. decembra.

Štyridsať krajských poslancov

Spolu s ním zloží predpísaný sľub aj štyridsať krajských poslancov, ktorých si voliči vybrali vo voľbách začiatkom novembra. Ustanovujúce zasadnutie Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja sa bude konať o 13:00 vo veľkej aule Materiálovotechnologickej fakukty STU na Bottovej ulici v Trnave.

Viskupič je od vzniku vyšších územných celkov v roku 2001 len tretím predsedom Trnavského samosprávneho kraja. Tým prvým bol Peter Tomeček, od roku 2005 až doteraz bol predsedom Tibor Mikuš.

Nový predseda chce z „neviditeľného“ župného úradu urobiť otvorený úrad, ktorý bude aktívny všade tam, kde to ľudia potrebujú. Tak ako sľúbil v predvolebnej kampani, vzdá sa postu poslanca Národnej rady SR, aby sa mohol naplno venovať jeho rodnému kraju.

Voľba členov komisií

V krajskom zastupiteľstve bude sedieť 14 nezávislých poslancov, 13 poslancov SMK, 11 poslancov koalície OĽaNO, SaS, KDH, OKS, NOVA, Zmena zdola, jeden poslanec Mostu – Híd a jeden poslanec Smeru – SD.

V programe ustanovujúceho zastupiteľstva je okrem zloženia sľubov predsedu a poslancov priestor pre príhovor nového župana Viskupiča. Nasledovať bude pracovná časť, v ktorej si budú poslanci voliť členov mandátovej komisie a komisie pre nezlučiteľnosť funkcií.

Druhé rokovanie krajského zastupiteľstva sa bude konať v polovici decembra, jeho súčasťou bude aj schvaľovanie rozpočtu na rok 2018 a pravdepodobne aj kreovanie ďalších komisií.

Viac k témam: Jozef Viskupič, TTSK Trnavský samosprávny kraj, Župné voľby do VÚC 2017
Zdroj: Webnoviny.sk – Viskupič sa ujme funkcie predsedu kraja, sľub zloží aj štyridsať poslancov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novým stálym predstaviteľom Slovenska pri NATO bude Marek Varga, doterajší veľvyslanec na Blízkom východe

Medzi moje priority bude patriť budovanie rezortnej expertnej bázy a zabezpečovanie spolupráce všetkých zainteresovaných rezortov, uviedol Varga.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *