Home / EKONOMIKA / Informatika / Google plánuje kúpiť výrobcu fitness náramkov Fitbit, jeho zámer vzbudil pozornosť Únie

Google plánuje kúpiť výrobcu fitness náramkov Fitbit, jeho zámer vzbudil pozornosť Únie

4.8.2020 (Webnoviny.sk) – Regulačné orgány Európskej únie preskúmajú plán amerického gigantu Google na kúpu spoločnosti Fitbit, ktorá je výrobcom inteligentných hodiniek a náramkov.

Výkonná komisia EÚ v utorok vyjadrila obavy, že plánovaná transakcia posilní pozíciu Googlu na trhu s online reklamou nárastom beztak veľkého množstva údajov, ktoré by spoločnosť následne mohla využiť na personalizáciu obsahu reklám.

Podľa komisárky EÚ pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerovej „cieľom vyšetrovania je uistenie sa, že kontrola spoločnosti Google nad údajmi zozbieranými prostredníctvom prenosných zariadení po zrealizovaní plánovanej obchodnej transakcie nenaruší hospodársku súťaž“.

Google vlani v novembri súhlasil s odkúpením Fitbitu prostredníctvom materskej spoločnosti Alphabet za približne 2,1 miliardy dolárov.

Tento zámer sa nestretol s pochopením viacerých skupín ochraňujúcich spotrebiteľov, ktoré vyslovili obavy z narušenia súkromia a protimonopolných opatrení.

Viac k témam: kúpa
Zdroj: Webnoviny.sk – Google plánuje kúpiť výrobcu fitness náramkov Fitbit, jeho zámer vzbudil pozornosť Únie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *