Home / EKONOMIKA / Informatika / WhatsApp zavádza novú funkciu proti dezinformáciám, stačí kliknúť ikonu lupy

WhatsApp zavádza novú funkciu proti dezinformáciám, stačí kliknúť ikonu lupy

4.8.2020 (Webnoviny.sk) – Komunikačná aplikácia WhatsApp, ktorú vlastní spoločnosť Facebook, zavádza novú funkciu na overovanie pravdivosti správ.

Funkcia „vyhľadávanie na webe“

Novinka umožní používateľom vyhľadať a overiť na internete správu, ktorú už iní používatelia najmenej päťkrát preposlali.

Stačí, ak pri správe klepnú na ikonu lupy. Funkcia „vyhľadávanie na webe“ funguje pritom prostredníctvom nahrávania správ cez prehliadač používateľov a WhatsApp tak vôbec nevidí obsah vyhľadávanej správy.

Pilotné štádium

Novinka je v pilotnom štádiu, a preto je zatiaľ k dispozícii len pre používateľov v Brazílii, Írsku, Mexiku, Spojenom kráľovstve, Spojených štátoch, Španielsku a Taliansku.

Dostupná je v aplikáciách pre operačné systémy Android, iOs aj na webe. Kedy WhatsApp funkciu zavedie celosvetovo, zatiaľ nie je známe, píše portál TechCrunch.

WhatsApp v rámci boja proti dezinformáciám zaviedol v ostatnom období viacero opatrení, predstavil niekoľko funkcií aj obmedzení. V apríli napríklad predstavil obmedzenie preposielania správ.

Spolupracuje tiež s viacerými organizáciami na overenie faktov po celom svete, aby pomohol overiť tvrdenia virálnych správ.

Viac k témam: aplikácia
Zdroj: Webnoviny.sk – WhatsApp zavádza novú funkciu proti dezinformáciám, stačí kliknúť ikonu lupy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *