Home / šport / Hokej / Černák sa radoval z triumfu „bleskov“, Capitals získali bod vďaka Pánikovi a Tatar dvakrát vystrelil (video)

Černák sa radoval z triumfu „bleskov“, Capitals získali bod vďaka Pánikovi a Tatar dvakrát vystrelil (video)

4.8.2020 (Webnoviny.sk) – Po sobotňajšom reštarte súťaže pokračuje zámorská hokejová NHL v rýchlom tempe a v pondelok bolo na programe ďalších šesť stretnutí. Slovenský útočník Richard Pánik z Washingtonu sa síce prezentoval gólom, ale jeho presný zásah stačil Capitals na zisk jedného bodu v súboji s Tampu Bay Lightning.

„Blesky“ viedli už 2:0, keď Pánik v 38 minúte skorigoval a ešte pred druhou sirénou vyrovnal na 2:2 Jevgenij Kuznecov. Caps to dotiahli až do samostatných nájazdov, v ktorých o triumfe Tampy rozhodol Nikita Kučerov.

„Prehrávali sme o dva góly a vrátili sme sa do zápasu, čím sme ukázali tímovú silu,“ poznamenal po súboji Pánik podľa TSN.ca a k výkonu svojho tímu doplnil: „Náš cieľ je hrať od začiatku náš najlepší hokej. Chceme predvádzať fyzicky náročný hokej a myslím si, že budeme na správnej ceste.“

Štyri góly v tretej tretine

Po súboji mal viac dôvodu na radosť jeho krajan Erik Černák, slovenský obranca v súboji odkorčuľoval cez 20 minút. V tabuľke Východnej konferencie o nasadenie do ďalšej časti play-off majú Tampa Bay aj Philadelphia po dva body, Washington získal jeden bod a Boston je zatiaľ s nulou.

V pondelok zasiahol do hry aj obranca Andrej Sekera, jeho Dallas Stars v Západnej konferencii skupine o nasadenie do play-off podľahol Vegas Golden Knights 3:5 napriek tomu, že pred treťou tretinou viedol 3:1. Štvorgólová smršť v tretej dvadsaťminútovke tak priniesla dva body pred tím z Las Vegas.

„V prvých dvoch tretinách sme nemali jediného hráča, ktorý hral dobre. Pred poslednou časťou sme pomenili zloženie formácií a zmenilo sa to, zaslúžene sme zvíťazili,“ zhodnotil kouč Peter DeBoer.

Carolina je krok od postupu

V predkole play-off sa trom tímom podarilo vyrovnať stav sérií hraných na tri víťazstvá na 1:1 – Pittsburgh zdolal Montreal 3:1, Calgary podľahlo Winnipegu 2:3 a Edmonton si poradil s Chicagom 6:3. Za Montreal Canadiens nastúpil v prvom útoku Tomáš Tatar, ale počas takmer osemnástich minút na ľade si pripísal iba dve strely bez gólu či asistencie.

Carolina si po sobote poradila s New Yorkom Rangers aj v pondelok a po triumfe 4:1 je už len jeden krok od postupu ďalej. Hrdinom Hurricanes bol autor hetriku Andrej Svečnikov.

V noci z utorka na stredu v NHL odohrajú ďalších šesť duelov, prvý už o 18.00 h SELČ absolvujú NY Islanders a Florida.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Černák sa radoval z triumfu „bleskov“, Capitals získali bod vďaka Pánikovi a Tatar dvakrát vystrelil (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránsky útok na Izrael bude na mimoriadnom zasadnutí riešiť Bezpečnostná rada OSN, na videokonferencii budú diskutovať aj lídri G7

Izrael zároveň požiadal Bezpečnostnú radu OSN, aby označila Iránske revolučné gardy za teroristickú organizáciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *