Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Situácia stále nie je dobrá, ale nemecký automobilový priemysel prekonáva očakávania

Situácia stále nie je dobrá, ale nemecký automobilový priemysel prekonáva očakávania

4.8.2020 (Webnoviny.sk) – V nemeckom automobilovom priemysle sa objavujú prvé náznaky oživenia po pandémii koronavírusu. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu, ktorého výsledky zverejnil v utorok ekonomický inštitút Ifo. Index očakávaní v odvetví v júli vzrástol na 43,7 bodu z júnových 26,9 bodu.

Dôležitý ukazovateľ sa zlepšoval druhý mesiac v poradí. Výrobcovia počítajú aj s rastom exportu. Príslušný index posilnil výrazne na 40,8 bodu z júnovej úrovne 17,3 bodu.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Aktuálnu situáciu však nemecké automobilky stále hodnotia negatívne. Ukazovateľ zostal v negatívnom teritóriu, keď z júnových mínus 81,9 bodu vzrástol na mínus 65,5 bodu. Podobná situácia pretrváva aj v otázke plánov pri tvorbe nových pracovných miest. Pohľad na túto oblasť je ešte pesimistickejší ako počas finančnej krízy v roku 2009.

Viac k témam: automobilový priemysel, Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Situácia stále nie je dobrá, ale nemecký automobilový priemysel prekonáva očakávania © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *