Home / šport / Tenis / Tenistke v Palerme diagnostikovali koronavírus, turnaj bude pokračovať podľa plánu

Tenistke v Palerme diagnostikovali koronavírus, turnaj bude pokračovať podľa plánu

2.8.2020 (Webnoviny.sk) – Jednej z tenistiek krátko pred začiatkom turnaja WTA v talianskom Palerme diagnostikovali ochorenie COVID-19. Organizátori však nezverejnili meno nakazenej hráčky, ktorá sa medzičasom odhlásila z podujatia. Podľa WTA Tour je tenistka bez príznakov choroby, no na základe platných nariadení musí zostať v izolácii.

Umiestnili ju do národného zdravotníckeho zariadenia určeného pre pacientov bez príznakov COVID-19.

Turnaj v Palerme bude napriek tomu pokračovať v súlade s plánom. Avšak, všetky osoby, ktoré prišli do kontaktu s nakazenou hráčkou, sa budú musieť podrobiť testovaniu na prítomnosť koronavírusu. „Správne nastavené protokoly a testovanie nám pomohli zachytiť pozitívny prípad. Žiadna hráčka neodišla z hotelovej izby skôr, kým nepočkala na výsledok testu,“ zdôraznil lekár Antonio Cascio z univerzity v Palerme, ktorý má na turnaji na starosti všetky záležitosti súvisiace s koronavírusom.

Počas akcie na Sicílii, ktorá predstavuje prvú oficiálnu tenisovú udalosť od začiatku marca, ubytovali všetkých zúčastnených v tom istom hoteli. Až do piatku bolo negatívnych všetkých vyše 400 testov vykonaných na hráčkach a zamestnancoch.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, WTA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk – Tenistke v Palerme diagnostikovali koronavírus, turnaj bude pokračovať podľa plánu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *