Home / SLOVENSKO / Na vlakovej stanici v Čadci zasahovali hasiči, z vagóna smerujúceho do Čiech unikala nebezpečná látka

Na vlakovej stanici v Čadci zasahovali hasiči, z vagóna smerujúceho do Čiech unikala nebezpečná látka

23.7.2020 (Webnoviny.sk) – Čadčianski hasiči likvidovali v stredu popoludní nebezpečnú látku unikajúcu z vagóna v blízkosti železničnej stanice v Čadci. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Michal Kypus.

Hasiči po príchode na miesto zistili, že zo stojaceho vagóna na šiestej koľaji mimo hlavného nástupišťa železničnej stanice vyteká hydroxid sodný.

„Nebezpečná látka kvapkala z netesného uzáveru vagóna vlaku smerujúceho do Českej republiky. Hasiči zachytili vytečené množstvo do nádoby a zlikvidovali pomocou sorbentu. Netesnosť na uzávere vyplnili havarijným tmelom, čím únik zastavili,“ uviedol Kypus s tým, že na miesto sa dostavila dispečerka z Českých dráh a policajná hliadka.

Viac k témam: nebezpečná látka, vlaky
Zdroj: Webnoviny.sk – Na vlakovej stanici v Čadci zasahovali hasiči, z vagóna smerujúceho do Čiech unikala nebezpečná látka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tesco je Výnimočný zamestnávateľ, rozhodla odborná porota prestížnej ceny Via Bona

Tesco na Slovensku vytvára tie najlepšie podmienky na prácu pre rôznorodé skupiny kolegýň a kolegov, kde sa môže rozvíjať každý bez rozdielu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *