Home / šport / Futbal / Zlatú loptu neudelia prvýkrát od začiatku ankety v roku 1956, dôvodom je koronavírus

Zlatú loptu neudelia prvýkrát od začiatku ankety v roku 1956, dôvodom je koronavírus

20.7.2020 (Webnoviny.sk) – Nástupca Lionela Messiho s ocenením Ballon d’Or čiže Zlatá lopta pre najlepšieho svetového futbalistu sa v tomto roku nebude vyhlasovať. Stane sa tak prvýkrát od začiatku tejto prestížnej ankety v roku 1956. Dôvodom je pandémia koronavírusu a vo viacerých ligových súťažiach predčasne ukončená sezóna.

Koronavírus zmenil podmienky, viacerí hráči ich nemali rovnaké ako ostatní. Nechceli sme pri vyhlásení špeciálne pripomínať, že táto trofej je menejcenná, lebo ju futbalista získal za neobyčajných okolností. Táto ročná prestávka nás mrzí, ale je to podľa nás logické rozhodnutie. Chránime tým legitímnosť tohto ocenenia,“ uviedol šéfredaktor France Football Pascal Ferré pre AP.

Ferré dodal, že práve ligová súťaž v krajine úradujúcich majstrov sveta vo Francúzsku, ale ani tie v Holandsku či Belgicku sa nedohrali. A preto by hráči z týchto krajín boli pri posudzovaní výkonnosti znevýhodnení oproti iným, keďže v Anglicku, Nemecku, Taliansku či Španielsko nastal letný reštart domácich šampionátov. „Tento rok nebol ani zďaleka štandardný, preto sme sa rozhodli pre neštandardné rozhodnutie. Ak budú mať všetci o rok rovnakú štartovaciu aj cieľovú čiaru, ocenenie Zlatá lopta znova radi udelíme,“ vysvetlil Ferré.

Zlatá lopta sa dáva na základe hlasovania novinárov zo všetkých členských krajín Európskej futbalovej únie. Najprv sa oceňoval najlepší Európan, neskôr najlepší futbalista pôsobiaci v Európe a od roku 2007 môžu získať cenu hráči z celého sveta.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Zlatá lopta
Zdroj: Webnoviny.sk – Zlatú loptu neudelia prvýkrát od začiatku ankety v roku 1956, dôvodom je koronavírus © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *