Home / šport / Futbal / Liverpool prišiel o stopercentnú domácu úspešnosť, Dudov Norwich vypadol z Premier League

Liverpool prišiel o stopercentnú domácu úspešnosť, Dudov Norwich vypadol z Premier League

12.7.2020 (Webnoviny.sk) – Futbalisti už istého anglického šampióna FC Liverpool prišlo o domáci stopercentný zásah v tejto sezóne až v poslednom súboji Premier League na vlastnom štadióne. Zverenci nemeckého trénera Jürgena Kloppa až do soboty na Anfield Road iba víťazili, no osemnástu z devätnástich prekážok už nedokázali prekonať. Liverpool doma totiž len remizoval s Burnley 1:1.

Remizovali sme, no nemôžem poprieť, že sa cítime, ako keby sme prehrali,“ zhodnotil kouč Klopp. FC Liverpool má na čele tabuľky Premier League náskok 21 bodov pred Manchestrom City, ktorý v sobotu triumfoval v Brightone hladko 5:0. „The Reds“ mali šancu stať sa prvým tímom PL so stopercentnou domácou úspešnosťou v novodobej ére súťaže, teda od roku 1992.

Siedma ligová prehra futbalistov Norwichu za sebou rozhodla o tom, že minimálne na jeden rok opúšťajú domácu elitu. Norwich v sobotu doma podľahol West Hamu 0:4, duel len z lavičky sledoval slovenský reprezentačný útočník Ondrej Duda. Ten je v klube na hosťovaní z nemeckého tímu Hertha Berlín a v lete by sa mal vrátiť do nemeckej metropoly.

Keď sme v plnej sile a predvedieme stopercentný výkon, vieme súperom konkurovať. Ak však klesne naše úsilie o pár percent, vyzerá to tak, ako keby hrali muži proti chlapcom,“ zhodnotil tréner zostupujúceho Norwichu Daniel Farke. Zostup reálne hrozí aj Bournemoutha a Aston Ville, mimo ohrozenia nie sú ešte ani Watford, West Ham a Brighton.

Viac k témam: Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk – Liverpool prišiel o stopercentnú domácu úspešnosť, Dudov Norwich vypadol z Premier League © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *