Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Výrobca elektromobilov Rivian získal nové investície vo výške dva a pol miliardy dolárov

Výrobca elektromobilov Rivian získal nové investície vo výške dva a pol miliardy dolárov

11.7.2020 (Webnoviny.sk) – Startup Rivian, ktorý produkuje elektrické vozidlá, získal nové investície vo výške 2,5 miliardy dolárov (2,2 miliardy eur).

Spoločnosť má už kontrakt s Amazonom na výrobu 100-tisíc elektrických dodávok s plánovaným začiatkom od budúceho roka v bývalom závode Mitsubishi v Normale v štáte Illinois.

Pribudli noví investori

Nedávno predstavila aj nový elektrický pick-up a vozidlo SUV, ktoré by mali byť v predaji už na budúci rok.

Spoločnosť v piatok oznámila, že medzi jej novými investormi sú Soros Fund Management, Coatue, Fidelity Management and Research a Baron Capital Group.

Firmy Amazon a BlackRock, ktoré investovali už predtým, sa zapojili opäť, uviedol Rivian.

Vyše dvetisíc zamestnancov

Americká automobilka Ford investovala v apríli 2019 do startupu Rivian pol miliardy dolárov s cieľom spoločne vyrábať elektromobily Ford. Amazon investoval vlani vo februári 700 miliónov dolárov.

Rivian sústreďuje svoju činnosť najmä v San Jose a Irvine v Kalifornii, má však aj veľké inžinierske a administratívne centrum pri Detroite. Spoločnosť zamestnáva približne 2 300 ľudí.

Viac k témam: elektrické autá, elektromobily
Zdroj: Webnoviny.sk – Výrobca elektromobilov Rivian získal nové investície vo výške dva a pol miliardy dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *